Lehdet
31.08.2022

Toivoa Lähi-itään -hanke – Tukesi vaikutus

Kun ääri-islamistit ryhtyivät hävittämään kristillistä kirkkoa Lähi-idässä, sinun tukesi piti toivoa yllä. Kiitos siitä.

Autoit avaamaan 286 Toivon keskusta

Näin lahjoituksesi ja rukouksesi muuttivat ihmisten elämää

Toimeentulomahdollisuuksien elvyttäminen

Salah Askiefi, 30, sai pienen yrityslainan makeiskaupan avaamiseen Latakiassa Syyriassa. ”Jumala auttoi minua, kun kaikki tiet näyttivät olevan tukossa”, hän sanoo. ”Oli kuin Jumala olisi sanonut haluavansa rohkaista minua. Kiitos kaikille, jotka tekivät tämän mahdolliseksi. Se pelasti minut.”

Kotien jälleenrakennus

Shefa, joka kuuluu Open Doorsin paikalliseen yhteistyöjärjestöön, vieraili Qaraqoshin kaupungissa Irakissa, jossa tukesi auttoi rakentamaan uudelleen yli 2 000 kotia. ”Aikaisemmin järkytyin täällä kuoleman hajusta ja näkemästäni tuhosta”, Shefa sanoo. ”Mutta nyt kun käyn alueen kylissä, kuulen jälleen kirkonkellojen äänen. Näen kristittyjen jatkavan elämäänsä.”

Vanhusten auttaminen

Amir, joka on yli 80-vuotias, asuu yksin kerrostalon ylimmässä kerroksessa Damaskoksessa Syyriassa. Hänen vaimonsa on kuollut ja lapset ovat muuttaneet maasta. Hän ei pääse asunnostaan ulos, koska hänen on vaikea kävellä eikä hissi toimi. Sinun tukesi avulla seurakunta voi huolehtia hänestä. ”Minulla on vain Jumala ja teidät”, Amir sanoo. Vaikuttamistyö ”Kansainväliset järjestöt ja jopa Yhdysvaltojen hallitus alkoivat tukea Syyrian ja Irakin kirkkoja taloudellisesti”, kertoo Open Doorsin Lähi-idän aluejohtaja Thomas Adam. Tämä uskomaton asia oli seurausta siitä, että tuit veljiemme ja sisartemme puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kirkon myönteisen yhteiskunnallisen panoksen korostamista.

Hätäapu

Aseistetut joukot ajoivat Iktimalin ja hänen perheensä kodistaan ja viljelyksiltään. Tukesi avulla he eivät jääneet yksin. Latakian Toivon keskuksen kristityt auttoivat perhettä löytämään vuokra-asunnon ja antoivat heille patjoja, peitteitä, tyynyjä, ruoka-avustuksia ja vaatteita. ”Löysimme tämän paikan ja aloimme jälleen rakastaa elämää”, nainen sanoo.

Kirkko, toivon lähde

Bagdadista kotoisin oleva Fadi oli 11-vuotias sodan syttyessä. Hänen nuoruuttaan leimasivat konflikti, kuolema ja pelko. Mutta poika tiesi kirkon olevan toivon lähde. ”Jos minut ajetaan kodistani, voin mennä kirkkoon suojaan”, hän sanoo. ”Se, että kirkko oli yksinkertaisesti avoinna, teki siitä toivon paikan.”

Uudet kristityt

Thomas*, yksi Open Doorsin johtajista, kertoo monien muslimitaustaisten ihmisten alkaneen uskoa Jeesukseen. ”Olin sanaton, kun menin jumalanpalvelukseen, jossa oli vain muslimitaustaisia kristittyjä Syyriasta”, hän sanoo. ”Paikka on heille toivon keskus.”

* Nimet muutettu turvallisuussyistä

Vaikutuksia numeroina

Kirkkoa esittävä kuvake

160 Toivon keskusta avattiin Syyriassa palvelemaan niin kristittyjä kuin muslimeja

Kotitaloa esittävä kuvake

2 000 kotia uudelleenrakennettiin Irakissa

Rukoilevia käsiä esittävä kuvake

126 Toivon keskusta avattiin Irakissa antamaan kokonaisvaltaista tukea

Ruokapakkausta esittävä kuvake

Yli miljoona ruokapakettia jaettiin Syyriassa

Asiakirjaa esittävä kuvake

808 172 ihmistä 143 maasta allekirjoitti vetoomuksen Syyrian ja Irakin kristittyjen puolesta

Toivo säilyy – sinun avullasi

Vuonna 2015 Syyriassa riehui sisällissota. Neljännesmiljoona ihmistä tapettiin, miljoonat pakenivat kodeistaan, ja humanitaarinen kriisi oli alkamassa. Myös kirkko oli kuolemassa Isisin käsissä, kun kristityt menettivät toivonsa ja lähtivät.

Epätoivoinen tilanne vaati maailmanlaajuisia toimia. Open Doorsin aluejohtaja Thomas Adam* kutsui koolle Lähi-idän kirkkojen johtajia. ”Mitä tarvitsette?” hän kysyi. ”Toivoa”, he vastasivat. ”Kirkko ja yhteiskunta tarvitsevat toivoa.”

Tämän seurauksena Open Doors julkisti uuden näyn toivon tuomiseksi Lähi-itään, ja miljoona ihmistä saatiin mukaan rukoukseen ja vaikuttamistyöhön. Halusimme seistä veljiemme ja sisartemme rinnalla auttaaksemme kirkkoa selviämään hyökkäyksestä.

Lahjoituksesi ja rukouksesi mahdollistivat kotien jälleenrakentamisen ja toimeentulomahdollisuuksien elvyttämisen ja muuttivat näin ihmisten elämää kautta Syyrian ja Irakin.

Autoit avaamaan 286 Toivon keskusta, jotta kirkko vahvistuisi loistamaan valoa pimeydessä. Yli 808 000 ihmistä allekirjoitti Toivoa Lähi-itään -vetoomuksen, jonka monet maailman johtajat panivat merkille.

Seisoit veljiemme ja sisartemme rinnalla – he eivät olleet yksin. Pidit yllä toivoa, ja kirkko selvisi. Suurkiitos sinulle.