Vaarallinen usko -kurssi

Tule mukaan tutkimusmatkalle omalta kotisohvaltasi ja rohkaistu yhdessä toisten kanssa!

Open Doorsin Apostolien tekoihin keskittyvä niin paikallisesti kuin verkossa järjestettävä kurssi kuljettaa sinut läpi Apostolien tekojen syventyen vainoon liittyviin kysymyksiin. Tule mukaan tutkimusmatkalle ja rohkaistu yhdessä toisten kanssa!

Haluaisitko sinä olla Vaarallinen Usko -kurssin vetäjä?

Open Doors on aikaisemmin järjestänyt kurssin vain verkon kautta. Haluamme tästedes kuitenkin tarjota kurssin paikalliseen vetämiseen ohjeet ja materiaalit, jotta voit halutessasi järjestää oman Vaarallinen Usko -kurssisi seurakunnassa, kotona tai kaveriporukassa.

YouTube video

Kurssi pohtii kristittyjen vaarallista uskoa kirkon alkuaikoina sekä nykyajan vainoissa. Matka vie meidät läpi Rooman valtakunnan mutta myös Kiinaan, Kolumbiaan, Irakiin, Filippiineille ja Pakistaniin, missä Jumalan rakkaus tänään tulee todeksi vainojen keskellä.

Kurssin kuvaus

Kurssi sisältää kahdeksan noin tunnin mittaista kohtaamista, joiden aikana: 

  • Katsotaan aiheeseen liittyvä video 
  • Luetaan päivän raamatunkohta
  • Pohditaan raamatunkohtaa keskustelukysymysten avulla pienryhmissä
  • Rukoillaan vainottujen kristittyjen ja yhteisten aiheiden puolesta pienryhmissä

Kurssi on suomenkielinen. Vetäjinä ovat Open Doorsin työntekijät tai vapaaehtoiset. Kurssi on maksuton ja tarkoitettu kaikille, jotka haluavat syventää tuntemustaan vainotuista kristityistä.

Mikäli osallistut verkkokurssille: Osallistuaksesi kurssille tarvitset tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kuulokkeet sekä ilmainen Teams-sovellus. Myös älypuhelimella voi osallistua, mutta kokemuksemme mukaan se ei ole paras vaihtoehto.

Mikäli osallistut paikallisesti: Kurssin vetäjä jakaa sinulle ohjeet siitä, missä ja milloin tapaatte.

Ilmoitamme tällä sivulla, kun uusi kurssi on alkamassa. Mikäli olet kiinnostunut kurssista, ota yhteyttä: vaarallinenusko@info.opendoors.fi

Usein kysyttyä

Mitä tekniikkaa käytämme?
Käytämme verkkokurssilla Teams-työkalua. Tässä ohjeet Teams-sovelluksen käyttöön.

Mitä jos ei pääse yksittäiseen verkkotapaamiseen?
Lähetämme kokoontumisen jälkeen sähköpostin, joka sisältää kyseisen kerran aineistot. Voit siis tutustua aiheeseen ja pysyä mukana kurssilla. Emme nauhoita verkkokurssin kokoontumisia.

Voiko viikon aikana olla yhteydessä ryhmään?
Kyllä voi! Luomme kurssilaisia varten oman Whatsapp-ryhmän, jossa voit keskustella kurssin aiheista ja rukoilla vainottujen kristittyjen puolesta. Lähetämme sinulle linkin, jolla voit liittyä Whatsapp-ryhmään, kun ryhmät ovat varmistuneet. Suosittelemme lämpimästi Whatsapp-ryhmään liittymistä, mutta se ei ole pakollista kurssin ”suorittamista” ajatellen. Whatsapp-ryhmä palvelee myös yhteisöllisyyttä, ja kurssikerran jälkeen voit jatkaa keskustelua Whatsappin puolella.

Miten verkkokurssin ryhmät toimivat?
Yhteen ryhmään on tulossa noin 20 ihmistä. Ajoittain jakaudumme noin 4-5 hengen rukoustiimeiksi. Isossa ryhmässä kurssin vetäjä aktivoi osallistujia keskustelemaan ryhmittäin. Pyrimme tarjoamaan kaikille halukkaille sopivasti aikaa ilmaista omia ajatuksiaan.