Secret church

Koe maanalaisen seurakunnan todellisuus

Miten seurakunta voi toimia ilman kirkkorakennusta?
Miten voi kokoontua jumalanpalvelukseen kun täytyy olla hiljaa?
Miten voit oppia tuntemaan Jumalan sanan, jos sinulla ei ole mahdollisuutta saada Raamattua?
Miten rukoilet yhdessä muiden uskovien kanssa kun kokoontumiset ovat kiellettyjä?

Pandemian aikana meillä ei Suomessa ollut mahdollista kokoontua kirkkoihin ja kokoontumisia oli rajoitettu. Miljoonille kristityille tämä on todellisuutta joka päivä. Monissa maissa elää kristittyjä, joilla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta kokoontua kirkossa. He eivät ole kokeneet jumalanpalveluksen iloista puheensorinaa tai laulaneet hengellisiä lauluja muuten kuin hiljaisesti kuiskaten.

He ovat salainen seurakunta – he löytävät Jeesuksen kokoontumalla yhteen. Voimme oppia heiltä, kuinka seurakunta voi olla olemassa ilman kirkkorakennuksia, myös eristyksen ja vainon keskellä.

Koronatilanteen parannuttua, meillä on jälleen mahdollisuus kokoontua kirkkoihin. Omakohtaisen koronarajoituskokemuksen kautta voimme ymmärtää paremmin salaisen seurakunnan uskovien tilannetta, ja sitä miten arvokas asia on saada vapaasti kokoontua jumalanpalveluksiin.

Alla olevasta linkistä voit ladata Secret church -ohjaajan oppaan, jonka avulla järjestät osallistujille vuorovaikutuksellisen kokemuksen, joka mahdollistaa syvemmän ymmärryksen vainottujen kristittyjen tilanteesta. Opas on tehty hyödyntäen tietoja salaisten seurakuntien kokoontumisista ympäri maailmaa.

Kysy vapaasti!

Mikäli aiot järjestää Secret church -kokoontumisen seurakunnassasi, ja kaipaat lisätietoja tai materiaaleja, ota rohkeasti yhteyttä!

Järjestitkö Secret church – kokoontumisen seurakunnassasi? Kerro meille kokemuksistasi!

Secret Church -yhteyshenkilö

Tiia Lemmetyinen
Email: tiial@od.org
Puh: 050 321 7324

Katso video

YouTube video