Yleinen
18.08.2022

Tuomas sai vainotut kristityt sydämelleen

Tuomas palvelee Open Doorsin vapaaehtoisena tapahtumatiimissä sekä seurakuntaedustajana.

Kerro kuka olet?

Moikka! Olen Tuomas, 22 v. Asun vaimoni sekä 2-vuotiaan taaperon kanssa Espoossa. Ammatiltani olen kokki, mutta tällä hetkellä olen hoitovapaalla. 

Miksi haluat toimia vainottujen äänenä Open Doorsissa?

Kuulin vuonna 2018 kristittyjen tilanteesta maailmalla ja se kolahti sydämeeni. Aloin tutkimaan enemmän ja enemmän kristittyjen tilannetta maailmalla, minkä seurauksena huomasin, ettei tästä asiasta Suomessa tiedetä paljoakaan. Monille kristityille lähipiirissäni on ollut suuri yllätys, että kristinusko on vainotuin uskonto maailmassa. Tämän seurauksena totesin, että ihmisten tarvitsee kuulla tästä lisää, joten päätin hakea Open Doorsille vapaaehtoiseksi. 

Miten käytännössä toteutat tehtävääsi?

Toteutan omaa tehtävääni omassa seurakunnassani jakamalla Open Doorsin lehtiä sekä kertomalla asiasta eteenpäin. Käyn myös puhujalähettiläiden mukana eri seurakunnissa kertomassa tilanteesta. 

Mitä olet itse oppinut vainotuilta kristityiltä?

Olen oppinut todella paljon. Olen oppinut turvaamaan Jumalaan kaikessa ja oppinut rukouksen olevan ratkaisu kaikkeen sekä erityisesti, miten Jeesuksen tunteminen on kaikista tärkein asia. Nimittäin vaikka vainotut kristityt kokevat traumaattisia asioita, silti he iloitsevat Jeesuksen seuraajina ja kertovat asiasta eteenpäin.