Lehdet
03.07.2023

Open Doors jatkaa asiantuntijana eduskunnassa

Open Doorsin ulkosuhteista vastaava johtaja Miika Auvinen jatkaa eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän asiantuntijajäsenenä. Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän tarkoituksena on ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 18. artiklan mukaisesti edistää mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden toteutumista. Ryhmän toiminnan painopiste on työskennellä uskonsa vuoksi vainottujen puolesta kansainvälisesti.

“Kristityt joutuvat monissa maissa vankeuteen, kidutettaviksi tai muuten kaltoin kohdelluiksi uskonvakaumuksensa takia. Siksi on tärkeää, että heidän puolestaan vaikutetaan poliittisten päättäjien kautta, joilla on valta vaikuttaa väkivaltaa harjoittavien tai sallivien maiden päättäjiin ja viranomaisiin”, Miika Auvinen kertoo.

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä järjestäytyi huhtikuun lopussa uuden eduskuntakauden käynnistyttyä. Ryhmän vuonna 2015 perustaneen Sari Essayahin tilalle puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Pekka Aittakumpu ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heikki Vestman.

“Tänä vuonna vietämme satavuotiaan uskonnonvapauslain juhlavuotta, mikä näkyy myös ryhmän toiminnassa. Ryhmään kuuluu 14 kansanedustajaa kuudesta eri puolueesta, ja tavoitteenamme on saada ryhmään jäsen jokaisesta eduskuntaryhmästä”, tuore puheenjohtaja Aittakumpu kertoo.

Open Doors välittää ryhmän kansanedustajille paitsi ajankohtaista tietoa myös vetoomuksia eri tilanteiden ja henkilöiden puolesta.

“Joskus yksittäisen ministerin tai kansanedustajan yhteydenotto pelastaa vainotun kristityn kuolemalta”, Auvinen muistuttaa.

Miika Auvinen ja Heikki Vestman vuonna 2023
Miika Auvinen ja eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän varapuheenjohtaja Heikki Vestman.