Kolehti
05.12.2023

Kolehtipyhä 2023: Tietoa messuvastaavalle

Tapaninpäivä 26.12.2023 on Stefanoksen ja kaikkien kristittyjen marttyyrien muistopäivä. Edelleen tänä päivänä kristittyjä vainotaan ja tapetaan uskonsa tähden eri puolilla maailmaa.

Open Doors tekee työtä vainottujen kristittyjen parissa yli 70 kohdemaassa. Siksi kirkkohallituksen osoittama kolehti kerätään tapaninpäivänä Nigeriassa tehtävän traumaterapiatyön ja koulutuksen tukemiseen Open Doors Finland ry:n kautta.

Tästä lehdestä voit lukea lisää Nigerian kristittyjen tilanteesta sekä Open Doorsin työstä heidän parissaan. Lisäksi lehdessä on konkreettisia rukousaiheita tapaninpäivän jumalanpalveluksen yhteiseen esirukoukseen.

Mikä on kristittyjen tilanne Nigeriassa?

Nigeria on etnisesti ja uskonnollisesti syvästi jakautunut valtio. Maan pohjoisosassa valtaosa ihmisistä on muslimeja, kun taas maan eteläosassa enemmistö on kristittyjä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Nigerian kristittyihin on kohdistunut eniten väkivaltaa koko maailman kristittyihin verrattuna.

Järjestelmälliset kristittyjen murhat, kylien tuhoamiset, naisten raiskaukset ja kristittyjen kaappaukset sekä muut julmuudet ovat koskettaneet jo satoja tuhansia nigerialaiskristittyjä. Lukuisat hyökkäyksistä selvinneet ovat syvästi traumatisoituneita, ja etenkin leskeksi jääneet naiset ovat haavoittuvassa asemassa.

Viime vuosina väkivaltaiset hyökkäykset kristittyjä kohtaan ovat levinneet myös maan eteläisille alueille. Ilmiön taustalla ovat pääosin erilaiset aseelliset islamistiset ääriryhmät, kuten Boko Haram ja ISWAP, jotka pyrkivät järjestelmällisesti karkottamaan kristityn väestön pois hallitsemiltaan alueilta. Koronapandemian tuomat rajoitukset eivät myöskään vähentäneet väkivaltaisuuksien määrää. Joillakin alueilla hyökkäykset ovat sitä vastoin lisääntyneet kuluneiden parin vuoden aikana.

Mihin kolehti kerätään?

Nigeriassa tehtävän traumaterapian ja koulutuksen tukemiseen Open Doors Finland ry:n kautta.

Mikä on Open Doors?

Open Doors on vuonna 1955 Alankomaissa perustettu kansainvälinen järjestö, joka palvelee vainottuja kristittyjä yli 70 kohdemaassa. Suomen paikallistoimisto Open Doors Finland ry perustettiin vuonna 2015. Jaamme tietoa kristittyjen uskonnonvapaustilanteesta ja rohkaisemme suomalaisia tukemaan vainottuja kristittyjä niin rukouksin kuin taloudellisesti.

Mistä saan videoita ja muuta materiaalia?

Löydät lisätietoa ja -materiaalia Kolehtipyhä-sivultamme.

Ilmaisia Open Doors -lehtiä ja muuta materiaalia on mahdollista tilata lisää toimistostamme sähköpostitse finland@od.org tai puhelimitse 020 719 1140.

Siunaavin yhteistyöterveisin,
Miika Auvinen

Jos messu striimataan, voit julkaista nämä tiedot ohjelman yhteydessä.

Kolehti kerätään Nigeriassa tehtävän traumaterapian ja koulutuksen tukemiseen Open Doors Finland ry:n kautta.

Voit antaa kolehtisi seuraavin tavoin:

LAHJOITA TILILLEMME IBAN:
FI92 5720 2320 2102 75
Käytä viitettä: 20242

LAHJOITA MOBILEPAY -sovelluksella
numeroon 17282

SOITA LAHJOITUSPUHELIMEEN
0600 – 02630
Puhelun hinta 20 €+pvm+mpm

Rahankeräyslupa: RA/2021/1249