Yleinen
08.06.2022

Aniaraa kiehtovat kohtaamiset

  1. Kuka olet ja mikä innosti sinut OD-tapahtumatiimiläiseksi?
  2. Mitä palvelutehtäväsi pitää sisällään ja on antanut sinulle?
  3. Mikä on ollut mieleenpainuvin OD-tapahtumasi?

1. Olen Aniara, kahden aikuisen pojan äiti ja neljän ihanan lapsenlapsen mumma Helsingistä. Ammateiltani olen asiakaspalvelija, muun muassa lentoemäntä ja kiinteistönvälittäjä. Löysin Open Doorsin vuonna 2017 ja halusin heti mukaan. Koen tärkeäksi tehdä omalta osaltani vainotun seurakunnan asiaa tunnetuksi Suomessa.

2. Aluksi haen ja kuljetan myyntivaraston autossani tapahtumapaikalle. Rakennan materiaalipöydän paikan aulaan, jotta voin toivottaa kaikki osallistujat tervetulleiksi. Jotkut tulijat ovat pitkäaikaisia tukijoitamme, toiset taas tulevat ensimmäistä kertaa paikalle. Tapahtuman aikana jaan lehtiä, kerron kartan avulla vainoista ja hankin uusia OD-jäseniä. Kirjamyynti on työssä keskeistä, koska kirjat ovat tositarinoita ahdingossa elävien kristittyjen kohtaloista sekä Jumalan suurista ihmeistä. 

3. Mieleenpainuvimpia kokemuksia ovat ne, joissa olemme saaneet tapahtuman vierailijaksi vainoa kokeneen henkilön. Erityisen koskettavia ovat olleet myös ne kohtaamiset myyntipöydän äärellä, jolloin vanhemmat ihmiset ovat tulleet kertomaan – melkein kuiskaten – omista Raamattujen salakuljetusmatkoistaan rajan taakse entiseen Neuvostoliittoon. Olemme kaikki osa suurta ketjua.