Yleinen
30.08.2022

Ulrika ihailee vainottujen kristittyjen rohkeutta

Kerro kuka olet?

Olen musiikkialalla päivätyötä tekevä seurakuntatalkoolainen. Open Doorsin kääntämisen lisäksi musiikki ja rukouspalvelu saavat osansa vapaa-ajastani. Lapsen kasvettua isoksi aikaa on nyt mukavasti jaettavaksi asti.

Miksi haluat toimia Open Doorsissa?

Monissa maissa kristityt ovat kaikkein huonoimmassa asemassa olevia ihmisiä: ehkä köyhiä, nälkäisiä ja jokapäiväisen pelon alla. Monet heistä joutuvat olemaan äärimmäisen rohkeita ja antamaan sananmukaisesti kaikkensa voidakseen seurata Jeesusta. Joku on onneksi keksinyt, miten näitä hädänalaisia voi konkreettisesti auttaa, ja me muut olemme pieniä lenkkejä tässä ketjussa. Ihailen näitä upeita Jumalan lapsia. En voi auttaa heitä paljon, mutta olen tyytyväinen, että Open Doorsin käännös- ja toimitustyön kautta voin tehdä edes jotain heidän hyväkseen.

Mitä vainotut kristityt ovat sinulle opettaneet?

Vainotut kristityt ovat opettaneet minulle, kuinka helppoa elämää vietän silloinkin, kun asiat eivät tunnu olevan parhain päin. Heidän uskonsa kestää vaikeissakin olosuhteissa ja he toivovat silloinkin, kun toivo inhimillisesti on mennyttä. He ovat usein kokeneet omakohtaisia ihmeitä, ja onneksi sama ihmeiden Jumala toimii meillä täällä Suomessakin.

Kuka Raamatun henkilö inspiroi sinua juuri nyt?

Jeesus inspiroi aina: kuinka hän kohtasi ihmisiä ja kuinka viisaasti ja älykkäästi hän puhuikaan joka tilanteessa. Kuinka kärsivällinen Jeesus oli. Kuinka hän ei huutanut vastaan teloittajilleen. Kuinka paljon hän rakasti ja rakastaa meitä. Kuinka elävä Jumala hän on tänäänkin.