Kolehti
05.12.2023

Kolehtipyhä 2023: Esirukouksia jumalan­palvelukseen

1.

Nigerian tilanne on ollut jo ennestään vaikea, mutta väkivalta ja turvattomuus ovat edelleen lisääntyneet. Islamistien kylvämä tuho ja kauhu ovat levinneet maan pohjoisosista muualle maahan, kun Boko Haram ja fulanitaistelijat siirtyvät kohti etelää. Rukoilemme, että Nigeriassa voitaisiin löytää pysyviä ratkaisuja yhä syvenevään turvallisuuskriisiin.

2.

Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit etsivät väkivallasta ja sieppauksista selviytyneitä auttaakseen heitä paranemaan tunne-elämän haavoista traumahoidon avulla. Rukoilemme, että yhä useampi heistä toipuu. Rukoilemme, että traumaterapia ja muut tukitoimet auttaisivat näitä paljon kärsineitä saamaan jälleen elämästä kiinni.

3.

Lesket ja ääriryhmien sieppaamat naiset ovat erityisen alttiita syrjinnälle. He joutuvat usein yhteisönsä hylkäämiksi, mikä ajaa monet köyhyyteen. Muistetaan rukouksin Open Doorsin yhteistyökumppaneita, jotka antavat traumaterapiaa ja auttavat erilaisten elinkeino-ohjelmien kautta näitä naisia elättämään itsensä ja perheensä.

4.

Vuonna 2015 Boko Haram hyökkäsi Charity-nimisen yksinhuoltajaäidin kotikylään Pohjois-Nigeriassa. Charity selvisi iskusta mutta traumatisoitui vakavasti. Hän pääsi perheineen Open Doorsin paikalliskumppanien järjestämään traumaterapiaan. Kiitos, Herra, että Charity on saanut toipua ja että hän toimii nyt itse koulutettuna traumaneuvojana ja auttaa muita väkivaltaa kokeneita.

5.

Ayuban* isä kuoli, kun Boko Haramin hyökkäsi väkivaltaisesti perheen kotikylään Pohjois-Nigeriassa vuonna 2020. Ayuba itse joutui pakenemaan kotiseudultaan, sillä myös hänet uhattiin tappaa. Open Doorsin tukemassa traumaterapiassa nuori mies sai käsitellä tapahtunutta, ja sen avulla hän pystyi myös antamaan anteeksi isänsä tappajille. Kiitämme, Herra, Ayubasta. Rukoilemme, että tuet ja vahvistat häntä toipumisprosessin aikana.

6.

Boko Haram sieppasi Hannatun ja hänen lapsensa ja piti heitä kaksi vuotta vankeina Sambisan metsässä. Kaksi lapsista kuoli yrittäessään paeta. Sittemmin armeija pelasti Hannatun ja hänen muut tyttärensä. Open Doorsin paikalliskumppanien avulla Hannatu on päässyt traumaterapiaan paikallisessa traumakeskuksessa. Rukoillemme, että hän voisi toipua ja löytää rauhan.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä