Lehdet
01.05.2023

Pastori Antero Laukkanen: ”Ota lamppusi”

Kristitty voi vakavan sairauden keskellä kokea hengen elävyyttä. Open Doorsin ja Majakka-seurakunnan maaliskuisessa Yhteyden illassa pastori Antero Laukkanen rohkaisi kristittyjä valvomaan sekä varjelemaan rukouselämäänsä ja yhteyttään vainottuihin.

Viime heinäkuussa Antero Laukkasen elämä otti uuden suunnan, kun hänellä todettiin parantumaton ALS-tauti. Raamatunkohta, jossa Jeesus on autiomaassa paholaisen kiusattavana, on avautunut sairauden myötä hänelle uudella tavalla.

”Vaikka näen kehossani tämän heikentymisen, niin koen, että henkeni on elävä. Se on voimallinen. Ja minä koen, että enkelit palvelevat minua juuri sillä tavalla kuin on tarpeellista”, Laukkanen kuvailee.

Täysin tyytyväinen tilanteeseensa Laukkanen ei kuitenkaan ole. Hän on pyytänyt Jumalalta lisää aikaa ja esittänyt erilaisia ehdotuksia tilanteen parantamiseksi.

“Elän elämäni loppusuoran kiihdytysvaihetta. Painan hanaa, että saan tehtyä kaikkia niitä asioita, joita kutsumukseni on tehdä.”

Parhaillaan pastori viimeistelee toukokuun lopulla ilmestyvää kirjaansa Kansanedustajan salainen elämä.

”Miten sinun uskosi voi?”

Antero Laukkanen painottaa sitä, miten Jumalalla on omat suunnitelmansa ja aikataulunsa.

”Aina kun aika on täyttynyt, silloin Jumala tekee jotain”, hän toteaa.

Jumala lähetti aikanaan Johannes Kastajan Jeesuksen edellä, ja niin hän tulee lähettämään myös Ilmestyskirjaan kirjoitettuja ajan merkkejä ennen Kristuksen paluuta ja seurakunnan ylösottoa. Pastori haluaa herätellä seurakuntaa valvomaan, pitämään erityistä huolta rukouselämästään ja tarkkailemaan ajan merkkejä:

”Minulla on hyvin selkeä viesti seurakunnalle. Ja se on se, että nyt pitää ottaa lamppu. Puhdistaa kaikki lasit. Katsoa, että on öljyä. Pitää huoli, että lampun sydän on kunnossa. Jokaisen pitää itse tehdä se. Jokaisen pitää itse kysyä itseltään: olenko minä valmis? Vai olenko niin kiinnittynyt tähän aikaan, etten edes tunnista tätä hetkeä, kun Jumalan kellossa viisarit liikkuvat?”

Yksittäisen kristityn heräämisen ja valvomisen lisäksi Laukkanen odottaa Suomeen ennennäkemätöntä herätystä. Kysymys kuuluu, olemmeko mukana herätyksessä. Sitä ennen hän toivoo Pyhän Hengen herättelevän kristittyjä.

”Minun rukoukseni on, että Pyhä Henki herättää sinut jonakin yllättävänä hetkenä, tarttuu sinua sinun sisimmästäsi kiinni ja kysyy: miten sinun uskosi voi?”

Mukana vainottujen rinnalla

Laukkanen kertoo juuri lukeneensa Toista kirjettä korinttilaisille, jossa Paavali kertoo, kuinka hän työtovereineen oli jatkuvasti vainottu ja alttiina kuolemalle. Paavalin ja muiden alkukirkon kristittyjen kokema vaino ei ole pelkästään historiaa, vaan myös oman aikamme todellisuutta.

Antero Laukkanen kehottaakin muistamaan ja tukemaan vainottuja kristittyjä.

”Me elämme täällä onnelassa, jossa koemme kristittyinä vain henkistä vainoa, mutta monet sadat miljoonat kokevat fyysistä vainoa. Jollain tavalla meidän tulee olla mukana siinä.”