Lehdet
27.10.2023

Rukoustuen äärellä

Open Doorsissa palvelee työntekijöiden ohella yli sata vapaaehtoista. Yksi heistä on Open Doors -rukousryhmän vetäjä Suvi Ylipää Ylöjärveltä.

Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi! Lue lisää: opendoors.fi/vapaaehtoiseksi.

Kerro kuka olet?

– Olen 51-vuotias neljän nuoren aikuisen äiti Ylöjärveltä. Ammatiltani olen lähihoitaja. Olen myös KD:n 1. varavaltuutettu Ylöjärvellä ja aktiivisesti mukana paikallisosaston toiminnassa. Nautin yhteiskristillisestä toiminnasta, ja puolisoni kanssa olemme mukana välillä eri ylistysryhmissä. Harrastan myös liikuntaa eri muodoissa.

Kuvaile rukousryhmäänne ja tapaamisianne

Rukousryhmämme kokoontuu Ylöjärven ev.-lut. seurakunnan UnelmaKahvilassa tiistaisin klo 18–19 (parittomat viikot). Ryhmässä käy uskovia eri seurakunnista. Rukoilemme aluksi lyhyesti vuorotellen sydämellä olevan aiheen tai yleisesti Open Doorsin työn puolesta. Tämän jälkeen käymme läpi rukouskalenterin aiheet kahden viikon ajalta. Kukin lukee vuorollaan yhden päivän aiheen ja raamatunpaikan ja rukoilee sitten aiheen puolesta. Muut voivat vielä jatkaa rukousta. Rukoilemme kunnioittaen jokaisen tapaa ja rukouskieltä.

Oliko rukousryhmän muodostaminen helppoa/ miten ryhmä käynnistyi paikkakunnallanne?

Rukousryhmän muodostaminen oli todella helppoa ja ryhmän toimintatapa muotoutui kuin itsestään. Ryhmä käynnistyi Open Doorsin sähköpostin myötä, johon halukkaat reagoivat. Saimme myös hyvän tuen ryhmän aloittamiseen, ja oma osuuteni oli lähinnä ottaa vastuu ryhmän ohjaamisesta paikan päällä.

Mikä rukousryhmässä on parasta?

Rukous yhdessä on todella innoittavaa. Koen Jumalan siunaavan erityisesti vainottujen kristittyjen puolesta rukoilemista. Usein koemme, että toinen ryhmässä rukoilee juuri niitä aiheita, jotka ovat myös omalle sydämelle nousseet. Koen, että tässä rukousryhmässä tuemme ja rohkaisemme toisiamme rukouksessa ja ilmapiiri on hyvä. Meidän on helppo keskittyä rukoukseen.

Mitä olet oppinut tai saanut itse yhteisestä rukouksesta?

Olen oppinut jotain siitä, että usko voi voimistua koetuksissa. Oma inhimillinen pelko ei ole este Jumalan huolenpidolle ja sille, miten Jumala voi ihmistä käyttää, kun pysymme kiinni Hänessä.

Miksi rukoileminen vainottujen puolesta on mielestäsi tärkeää?

Ajattelen, että rukous ja Jumalan läsnäolossa viipyminen ovat uskovan tärkeintä toimintaa. Ilman rukousta työ on voimatonta. Rukouksen kautta voin välittää Jumalan huolenpitoa ja rakkautta – Hänen toiminnallista apuaan – rakkaille siskoillemme ja veljillemme sinne, missä heillä on vaikeaa. Jokainen rukous on tärkeä ja vaikuttava ja koskettaa Jumalan sydäntä.

Tule mukaan jakamaan rukousnäky vainotun seurakunnan puolesta!

Open Doors vahvistaa esirukousta vainotun seurakunnan puolesta rakentamalla rukousyhteyttä paikallisella tasolla ympäri Suomen. Näkynämme on esirukouksen laajentuminen koko Suomea kattavaksi verkostoksi.

Haluaisitko sinä olla mukana rakentamassa paikallista rukousyhteyttä alueellasi? Uudella verkkosivullamme voit tutustua tarkemmin rukousnäkyymme sekä nähdä paikkakunnat, joilla paikallista rukoustyötä parhaillaan kehitetään.

Sivuston uudella lomakkeella voit:

  • Pyytää lisätietoja paikallisesta rukoustoiminnasta aktiivisilla paikkakunnilla, ja liittyä mukaan paikallisryhmän toimintaan
  • Ilmoittaa kiinnostuksestasi perustaa uusi rukousryhmä, mikäli paikkakunnallasi ei sellaista vielä ole
  • Kertoa kiinnostuksestasi liittää jo olemassa oleva rukousryhmäsi mukaan Open Doorsin rukousverkostoon.
Tutustu rukoustyöhömme