Uutiset
28.03.2024

Pääsiäisen toivon ääniä: ylistys kaikuu pimeimmissäkin paikoissa

Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat viime aikoina videoineet uskovia, jotka ylistävät kauniilla äänellä kärsimyksistään huolimatta. Kun pääsiäissunnuntai lähenee, kuuntele näitä lauluja ja tarinoita siskoista ja veljistä. He vaarantavat paljon elääkseen Jeesukselle. Muista, että sama Jeesus, joka taisteli ristillä ja seisoo vainottujen perheiden rinnalla, on myös sinun kanssasi.

”…Me joudumme kulkemaan vaarasta vaaraan. Mutta kaikki on hyvin… Miksi on itkua, terroria tai yksitoikkoisuutta? Kristus on minun huomenna ja tänään. Pian taivaassa minä olen kokonaan Hänen. Kyllä, kaikki on hyvin.”

Tšadilaisten kristittyjen ylistyslaulun voimalliset sanat merkitsevät vielä enemmän, kun tietää, mitä heidän elämässään ja yhteisöissään on tapahtunut.

Pakolaisleirillä he surevat rakkaimpiensa menetystä Fulanien aseellisten ryhmien hyökkäyksessä kotikyliin. Hyökkäyksessä kyliin kuoli yli 30 kristittyä. Selviytyneet jatkavat kipunsa keskellä yhdessä rukoilemista ja tarttuvat iankaikkiseen toivoon, jonka Kristuksen uhri meille tuo.

Heidän ylistyksensä kautta me näemme pääsiäisen ylösnousemuksen voiman: meillä on ylösnoussut Pelastaja, joka kävelee kanssamme vaaroissa. Hän tuo taivaan luoksemme. Katso heidän ylistystään alla olevan linkin kautta.

YouTube video

Kirkko tuhottiin, ylistys jatkuu

”…Jeesus on kuolemallaan sovittanut kaiken, Hänen Sanansa lupaa, että Hän ei koskaan unohda meitä.”

Etelä-Laosissa kyläyhteisö tuhosi kristittyjen juuri rakentaman kirkon. Mutta uskovat lauloivat edelleen Jumalan lupauksista. Samalla he muistuttivat itseään siitä, että Jumala ei koskaan hylkää, vaikka ihmiset ympärillä vihaisivat heitä. Jumalan Pojan uhrikuoleman vuoksi he eivät koskaan häviä.

YouTube video

En koskaan hylkää Jeesusta

”Päättänyt olen seurata Herraa, en palaa en, en palaa en.”

Nepalissa sisarukset Anisha ja Anita laulavat näitä monille tuttuja sanoja. Heidän tarinansa vainosta ja periksiantamaton uskonsa tekee heidän ylistyksestään vielä voimakkaampaa.

Kun he alkoivat seurata Jeesusta, heidän vanhempansa raivostuivat heidän päätöksestään luopua perheen uskonnosta. Tämän takia vanhemmat pitivät heitä kotiarestissa kuusi vuotta.

Viimein sisarukset ajettiin pois kodistaan, koska he eivät suostuneet luopumaan uudesta uskostaan.

”Huolimatta kaikesta vainosta en ole kieltänyt Kristusta, sillä Jeesuksessa meillä on iankaikkinen elämä”, Anisha sanoo. ”Vain Jeesus voi antaa meille kuoleman jälkeen iankaikkisen elämän. En tule koskaan hylkäämään Jeesusta.”

YouTube video

Ylistystä sotivien huumejengien keskellä

”… Sinä ole Kuninkaiden Kuningas ja Herrojen Herra. Sinulle yksin kuuluu kaikki ylistys.”

Chiapasissa Meksikossa kristityt joutuvat usein aluetta terrorisoivien ja sotivien huumekartellien väliseen ristituleen. Yli sata alueen seurakuntaa on tilapäisesti joutunut sulkemaan ovensa kiihtyvän väkivallan takia.

Tämä seurakunta jatkaa kuitenkin kokoontumisia ja ylistämistä. Yhdessä he julistavat, että jopa väkivaltaisten huumejengien keskellä he palvelevat Kaikkivaltiasta Kuningasta. Häntä, joka tuli maailmaan ja otti meidän paikkamme ristillä ja voitti taistelun.

YouTube video

Miltä näyttää todellinen luottamus Jeesukseen

”…Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinun väkevä kätesi ja paimensauvasi lohduttavat minua.”

Pohjois-Nigerissä kristityt naiset kokoontuivat yhteen ylistämään Herraa sen jälkeen, kun he olivat saaneet Open Doorsin kautta traumaterapiaa.

Siellä, missä he asuvat, kristityt kohtaavat päivittäin ääriliikkeiden uhkaa, hyökkäyksiä ja kidnappauksia. Kun he kuuntelevat laulua Psalmin 23 sanoin, he osoittavat meille, miltä todella näyttää luottamus Jeesuksen lupaukseen, että Hän vapauttaa omansa.

YouTube video

Ylistys kaikuu kaikkialla

Kunnia Jumalalle. Ylistys Herralle kaikuu kaikkialla maailmassa, jopa kristityille pimeimmissä paikoissa. Hänen omansa seuraavat Häntä ja ylistävät Häntä kaikesta huolimatta: äärimmäisen väkivallan, yhteisöjensä taholta tulleiden hyökkäysten, perheen hylkäämisen ja jopa järjestäytyneen rikollisuuden keskellä.

Heidän uskollisuutensa ja ylistyksensä Herralle kaiken kivun keskellä muistuttaa meitä kauniisti siitä, että Jeesus voitti kuoleman. Siksi myös meillä on elämä ja iankaikkinen toivo taivaassa.

”Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja Hän rakasti meitä niin suuresti, että Hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu.” (Ef. 2:4–5.)