Uutiset
23.11.2023

“Jumala tarttui minua kädestä ja antoi ystävän” – yksinhuoltajaäidin tarina Keniasta

Vuonna 2019 aviomies hylkäsi kenialaisen Raelin ja kuusi heidän kahdeksasta lapsestaan saatuaan selville, että Rael oli kääntynyt kristityksi. Rael vietti viikon kadulla, kunnes eräs laupias samarialainen pelasti hänet.

Rael ei olisi koskaan uskonut, että hän olisi 45-vuotiaana kuuden lapsen yksinhuoltajaäiti. Hän ei myöskään olisi uskonut, että tulisi asettamaan uskonsa ja elämänsä Jumalan käsiin. Mutta kuten tämä kenialainen sisar tietää, meidän suunnitelmamme eivät ole Jumalan suunnitelmia.

Uni joka muutti kaiken

Rael kasvatettiin useimpien ikäistensä muslimityttöjen tavoin noudattamaan islamin lakeja ja aikanaan avioitumaan muslimimiehen kanssa. Islamin harjoittaminen oli kaikki, mitä hän tiesi. Elämä oli mukavaa, ja hänen miehensä piti huolta koko perheen toimeentulosta.

Rael alkoi toimia, niin kuin juuri uskoon tulleet kristityt toimivat: käydä seurakunnan kokouksissa, rukoilla ja lukea Raamattua. Tosin salaa.

Vuonna 2018 kaikki kuitenkin muuttui. Hän osallistui erään seurakunnan evankeliointitilaisuuteen ja kuuli ilosanoman Jeesuksesta. Seuraavana yönä hän näki unen, jossa Jeesus ilmestyi hänelle.

Tämän jälkeen Rael halusi lähteä seuraamaan Jeesusta. Hän alkoi toimia, niin kuin juuri uskoon tulleet kristityt toimivat: käydä seurakunnan kokouksissa, rukoilla ja lukea Raamattua.

Mutta toisin kuin uudet kristityt yleensä, hänen täytyi seurata Jeesusta salassa.

Hunnutettu nainen istuu pihamaalla
Kenialainen yksinhuoltajaäiti Rael sai tavallisen muslimitytön kasvatuksen, mutta löysi Jeesuksen kristillisen tapahtuman ja unen avulla.

Aviomies uhkaa koko perhettä

Kuukausien ajan Rael osallistui jumalanpalveluksiin salaa. Joskus hän otti lapset mukaansa. Hänen miehensä sai kuitenkin selville, että Rael oli kääntynyt kristityksi ja kävi kirkossa.

Rael kertoo hänen miehensä olleen raivoissaan ja uhanneen tappaa hänet tai jonkun heidän lapsistaan, mikäli hän jatkaisi valitsemallaan tiellä.

Vuotta myöhemmin vuonna 2019 Raelin tytär näki isänsä astelevan ympäriinsä raivoissaan, veistä kädessään pidellen. Hän ei ollut varautunut isänsä vaatimukseen joko luopua äidistään tai elämästään. Jumalan armon ansiosta nuori tyttö pääsi pakenemaan ja ilmoitti asiasta Raelille.

Rael ja lapset tiesivät, etteivät voisi koskaan palata kotiinsa ja vanhaan elämäänsä.

Yhdessä Rael ja lapset pakenivat ja päätyivät elämään kadulle. He tiesivät, etteivät voisi koskaan palata kotiinsa ja vanhaan elämäänsä.

“Olin hyvin huonossa kunnossa, koska aviomieheni jätti minut tultuani uskoon”, Rael kertoo.

Vietettyään kadulla viikon verran eräs laupias samarialainen tarjosi Raelille ja hänen lapsilleen huoneen asuttavaksi. Heillä ei ollut ruokaa eikä vuoteita ja he nukkuivat vanhojen vaatteiden päällä. Rael sairastui jouduttuaan kärsimään kylmästä ja stressistä.

Jumala vastasi rukouksiin

Pakenemisen jälkeen Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit tapasivat hänet ja tarjosivat apuaan. Rael kertoo tulleensa siihen pisteeseen, että väsyneenä vain huokasi Jumalan puoleen ”auta”.

”Ja Jumala auttoi minua. Hän tarttui käteeni ja antoi minun kokea ystävyyttä teidän kauttanne.”

Kumppanimme tunnistivat perheen vakavan hädän ja erilaisia tarpeita, kuten Raelin hoitokulut. “Te ostitte minulle patjoja, olette antaneet minulle ruokaa ja auttaneet vuokranmaksussa siitä asti, kun tapasin teidät. Te käännyitte puoleeni. Pystyn nyt jatkamaan eteenpäin. Jumala auttoi minua teidän kauttanne. Sen, mitä Hän lupaa, Hän myös täyttää.”

Rukoile Raelin ja niin monen hänen kaltaisensa kristityn äidin puolesta, jotka kasvattavat lapsiaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Rael pystyy kyynelten läpi puhumaan ja laulamaan Jumalan uskollisuudesta: “Jos Sinä Herra olet kanssani, ei ole kuolemaa, ei murhetta, ei menetystä, ei itkua.”

Rukoilethan kanssamme Raelin ja niin monen hänen kaltaisensa kristityn äidin puolesta, jotka kasvattavat lapsiaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

“Muistakaa rukouksissanne kaikkia lapsiani, koko perhettäni ja kaikkia niitä, joilla on samankaltaisia haasteita kuin minulla. Muistakaa heitä. Rukoilkaa, että Jumala yhä siunaisi minua, niin että voisin kouluttaa lapseni. Ja ajallaan pystyn todistamaan siitä, mistä Jumala on minut tuonut. Jumala siunatkoon teitä suuresti!”

Kiitos jatkuvasta tuestasi, jonka avulla voimme auttaa uusia kristittyjä ja heidän perheitään selviämään taloudellisesti ja olemaan todistuksena yhteisöilleen.