Uutiset
26.11.2023

Malesiassa janotaan Jumalan sanaa – Radiolaitteella Sanaa ja saarnoja kaikille!

Open Doorsin ystävien tuen ja rukousten avulla kristityt Malesiassa saavat vahvistua uskossa kuuntelemalla Raamattua. Raamatun kuuntelu radiolaitteiden avulla herättää kiinnostusta myös kuuntelijoiden lähipiirissä ja työpaikoilla.

Malesiassa, joka on vuoden 2023 WWL-vainoraportissa sijalla 43, puhutaan monia kieliä ja murteita. Vaikka maan virallinen kieli on malaiji, monet etniset vähemmistöt käyttävät enemmän paikallista murretta tai kieltä kuin malaijia tai englantia, jota yleisesti puhutaan kaupunkialueilla.

Muutamia vuosia sitten Open Doorsin paikalliskumppanit alkoivat yhteistyössä erään yrityksen kanssa tehdä ääniraamattuja. Ne ovat pienikokoisia pitkän kantaman radiolaitteita, joihin on valmiiksi asennettu kuunneltavaksi Raamattu, saarnoja ja hengellistä musiikkia.

Olen todella kiitollinen, sillä tämä auttaa minua ymmärtämään Jumalan sanaa, erityisesti omalla äidinkielelläni.

Eräs radiolaitteen saaja

Ääniraamattujen vaikutus on ollut uskomaton! Kun kristittyjen keskuudessa heräsi halu saada kuulla ja ymmärtää Jumalan sanaa omalla kielellään, paikalliskumppanit päättivät tehdä käännöksiä muutamille Malesian vähemmistökielille ja murteille.

Jo yli 60 000 jaettua Raamattua!

Vuonna 2021 Open Doorsin kautta jaettiin yli 30 000 Raamattua Malesian kristityille, mukaan lukien ääniraamatut, ja seuraavana vuonna vielä 30 000 Raamattua lisää. Radiolaitteiden tarve on ollut ylivoimaisen suuri, mutta paikalliskumppanimme ovat saaneet nähdä Jumalan toimivan tarpeen täyttämiseksi.

“On mahtavaa nähdä, miten kristityt janoavat Jumalan sanaa,” eräs heistä sanoo.

Eräs kristitty kertoi olevansa todella onnellinen, sillä nyt myös hänen lukutaidoton äitinsä voi kuulla Jumalan sanaa omalla kielellään.

Jumala käyttää sinun kaltaistesi Open Doorsin tukijoiden rukouksia ja lahjoituksia saattaakseen Jumalan sanan kristittyjen saataville Malesiassa.

“Olen todella kiitollinen, sillä tämä auttaa minua ymmärtämään Jumalan sanaa, erityisesti omalla äidinkielelläni,” kertoi yksi radiolaitteen saaja.

Koska nämä radiot eivät tarvitse toimiakseen internetyhteyttä, jotkut kristityt ottavat ne mukaansa ja kuuntelevat työpaikoillaan. Tästä hyötyvät erityisesti ne paikalliset, jotka eivät osaa lukea. Yksi heistä kertoo kiitollisena, kuinka siunattua on voida kuunnella radiosta Raamattua milloin tahansa, jopa työskennellessään maatilalla ja tehdessään kotitöitä.

Saimme kuulla monia todistuksia jaellessamme ääniraamattuja. Eräs kristitty kertoi olevansa todella onnellinen kuullessaan Raamattua luettavan omalla äidinkielellään, sillä nyt myös hänen lukutaidoton äitinsä voi kuulla Jumalan sanaa omalla kielellään.

Evankeliumi ja armo leviävät

Jumala käyttää tätä työtä evankeliumin levittämiseen tavallisten ihmisten kautta.

Yksi heistä kertoo, että laulaessaan ylistyslauluja hänen sydämelleen laskeutui rukoustaakka: “Jumala, käytä minua välikappaleenasi, kun olen vielä vahva.” Hän on kiitollinen saadessaan nyt palvella Jumalaa jakamalla ääniraamattuja toisille ja yhdessä jatkaa Herramme Jeesuksen nimen ylistystä.

Mahdollisuus kuunnella Raamattua herätti paljon huomiota, ja monet pyysivät saada itselleen oman ääniraamatun.

Seurakunnan johtaja kertoi kumppaneillemme opettajasta, jonka lääkäri oli julistanut halvaantuneeksi loppuelämäkseen. Seurakunta rukoili hänen puolestaan, ja hän parani ja voi jälleen kävellä. Nyt hän keskittyy Jumalan sanan kuuntelemiseen.

Opettaja sai kokea Jumalan ihmeen ja voiman ja nyt, kuin vastauksena kokemaansa, hän haluaa oppia tuntemaan Herran paremmin. Tässä prosessissa Raamatturadiosta on hänelle paljon apua.

Toinen Open Doorsin kumppani käyttää ääniraamattua työvälineenä aloittaessaan palvelutyötä kommuunissa, jossa asuu useita perheitä saman katon alla. Mahdollisuus kuunnella Raamattua herätti paljon huomiota, ja monet pyysivät saada itselleen oman ääniraamatun.

Me ylistämme Jumalaa tästä työstä, jota näiden laitteiden avulla tehdään. Olemme kiitollisia Open Doorsille annetuista lahjoituksista, joiden avulla voimme palvella kristittyjä. Pyydämme teitä edelleen rukoilemaan malesialaisten veljien ja siskojen puolesta, kun he kasvavat uskossa kuunnellessaan Jumalan sanaa pienistä radioistaan.

Kuuntele podcast