Uutiset
27.11.2023

Äiti ja yrittäjä 23-vuotiaana: Blessing löysi toivon täydellisessä umpikujassa

Blessing oli 21-vuotias, raskaana, miehensä hylkäämä ja ilman ammattia tai keinoa ansaita elantoa. Tilanne olisi vaikea kenelle tahansa naiselle, mutta Blessingin kotimaassa Kenian rannikolla vaikeudet tuntuivat lähes ylitsepääsemättömiltä.

Blessingin muslimitaustainen aviomies yritti pakottaa hänet luopumaan kristillisestä uskostaan ja kääntymään islamiin. Hän kieltäytyi ehdottomasti – siitäkin huolimatta, että hän ja hänen vielä syntymätön lapsensa jäisivät puille paljaille.

Keniassa aviottomat naiset ovat usein varattomia ja he joutuvat kestämään häpeää yhteisönsä sisällä.

Te autoitte minua hankkimaan ammattitaitoni.

Blessing

”Pidin kiinni kristillisestä uskostani, ja me erosimme”, Blessing kertoo.

Itsenäinen elämä alkaa

Blessingillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa vanhempiensa luokse. Hänellä ei ollut muuta tarjottavaa kuin halu tehdä kovasti töitä.

Vuonna 2021 tiimimme tuki Blessingia tarjoamalla hänelle koulutusta sekä ompeluvälineitä oman ompelutyöpajan perustamiseksi ja toimeentulon hankkimiseksi.

Blessing sanoo: ”Te autoitte minua hankkimaan ammattitaitoni, joka mahdollisti itsenäisen työn tekemisen sekä oman rahan ansaitsemisen.”

Open Doorsin tukijoiden apu ja rukoukset ovat auttaneet Blessingiä vahvistumaan uskossaan sekä tarjoamaan lapselleen koulutuksen.

”Tällä hetkellä voin auttaa vanhempiani hoitamalla pieniä asioita”, Blessing sanoo. Nuori äiti hymyilee puhuessaan tyttärestään: ”Hän voi opiskella, pukeutua hyvin ja syödä hieman paremmin.”

Ahkera, päättäväinen ja kiitollinen

Vaikean tilanteen keskellä Blessing ei osannut aavistaa, että kahden vuoden kuluttua hänellä olisi 23-vuotiaana kolme pientä yritystä. Hän voi myös keventää vanhempiensa taloudellista taakkaa ja tarjota perheelleen tukea.

Ansaitsemillaan varoilla Blessing perusti myös tienvarsikahvilan, joka tuo lisätuloja silloin, kun ompelutyöpajalla ei ole riittävästi liiketoimintaa.

”Aloin miettiä jotain muuta, koska asuinalueellani ompeluliiketoiminta hidastuu joskus”, hän selittää. ”Ajattelin, että minun pitäisi perustaa toinen yritys, ja aloin suunnitella kahvilan perustamista.”

Rukoilkaa, että voisin kasvattaa yritystoimintaani, jotta voisin ansaita enemmän sekä palkata muita.

Blessing

Osan ansaitsemistaan varoistaan hän käyttää myös polttoaineen ostoon. Sitä hän myy lähialueen motoristeille.

Monella tavalla Blessing muistuttaa nykyään Sananlaskujen kirjan ahkeraa ja taitavaa naista. Astuessasi Blessingin, hänen tyttärensä ja vanhempiensa elämään, huomaat, miten häneen sopii jae: ”Vallalla ja kunnialla hän on vaatetettu, ja hän nauraa tulevalle päivälle” (San. 31:25).

”Rukoilkaa, että voisin kasvattaa yritystoimintaani, jotta voisin ansaita enemmän sekä palkata muita, jotta hekin voisivat nousta samalle tasolle ja voisimme tehdä töitä yhdessä”, Blessing pyytää.