Uutiset
13.11.2023

Ensimmäiset swahilinkieliset Raamatut Keniassa

”Kiitokset Raamatusta. Olette vaikuttaneet suuresti seurakuntaamme.” Useita samankaltaisia kiitoksia kuultiin äsken Raamattujen jakotilaisuudessa Kenian rannikolla sijaitsevassa seurakunnassa. Sen jäsenet olivat haltioituneita ja liikuttuneita saadessaan Raamatun omalla swahilin kielellään.

Kansainvälinen lähetysmatka yhdisti kenttätyöntekijät sekä Open Doorsin tukijat. He todistivat Open Doorsin paikalliskumppaneiden työtä ja vaikutusta kohdemaassa. Siellä työntekijät jakoivat uskoville yhteensä 30 Raamattua.

Usein raamattukuljetukset ovat antanut vainotuille uskoville heidän ensimmäisen kosketuksensa Jumalan sanaan.

Kyseessä on yhteinen elintärkeä missio. Sen aloitti Open Doorsin perustaja Veli Andreas salakuljettaessaan Raamattuja rautaesiripun taakse 1950-luvulla. Siitä lähtien Open Doors on tuonut Raamattuja miljoonille ihmisille. Usein se on antanut vainotuille uskoville heidän ensimmäisen kosketuksensa Jumalan sanaan.

Työtä Keniassa jo 1990-luvulta lähtien

Tällä Kenian alueella kristityt, erityisesti islamin uskosta kääntyneet, kohtaavat vakavaa vainoa musliminaapureiltaan sekä islamilaiselta al-Shabab -äärijärjestöltä. Järjestö toimii pääasiassa Somalian alueella, mutta se on aktiivinen myös Kenian rannikkoseudulla.

Raamatut auttavat vainottuja veljiämme ja sisariamme opiskelemaan Sanaa äidinkielellään. Ne syventävät suhdetta Jumalaan sekä vahvistavat ja lujittavat heidän uskoaan.

Olette opettaneet minulle paljon, mistä olen erittäin kiitollinen.

Eräs Raamatun vastaanottaja

”Olette opettaneet minulle paljon, mistä olen erittäin kiitollinen”, eräs Raamatun vastaanottaja sanoi.

“Kiitos taloudellisesta tuestanne ja rukouksistanne. Veljenne ja sisarenne ylistävät Jumalaa Hänen Sanansa lahjasta!”

Open Doors on työskennellyt Keniassa 1990-luvulta lähtien paikallisten kumppaneiden ja seurakuntien avustamana. Työmuotojamme ovat opetus- ja vainoamisvastevalmennus sekä raamatullinen johtajuuskoulutus ja varautuminen. Tarvittaessa tarjotaan myös taloudellista tukea sekä mielenterveyshoitoa vainon takia traumatisoituneille kristityille.