Videot
28.05.2024

Jane – Garissasta henkiin jäänyt

Jane* oli opiskelijana Garissan yliopistossa, kun aseellisen ryhmän Al-Shababin jäsenet hyökkäsivät kouluun Koillis-Keniassa vuonna 2015. Jane oli nukkunut pommiin tuona huhtikuun toisena päivänä ja myöhästynyt aamurukouksesta… Monet opiskelijoista, jotka olivat kokoontuneet aamuhartauteen, saivat surmansa muiden kampuksen opiskelijoiden mukana. Sinä päivänä Jane menetti läheisiä ystäviään ja luokkatovereitaan. Muiden henkiin jääneiden opiskelijoiden tavoin Jane traumatisoitui. Tästä vuoden 2015 tapahtumasta lähtien Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat tulleet näiden muutamien eloonjääneiden rinnalle ja kulkeneet yhtä matkaa heidän kanssaan, kun he yrittävät sopeutua elämään Garissan tapahtumien jälkeen.

Vuonna 2021 Jane sai mikrolainan, jonka avulla hän perusti siipikarjatilan. Tilan ansiosta Jane kykenee nykyisin huolehtimaan itsestään ja perheestään.

Nykyään Jane on 31-vuotias ja menestynyt monin tavoin. Vaikka hyökkäys Garissaan tulee aina olemaan kipeä muisto, hän voi sanoa tänään: ”Minulla ei enää ole stressiä eikä traumaa, joka minulla oli ennen. Olen vahva.”

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Keniassa.

YouTube video

Seuraa meitä Youtubessa.