Selaa World Watch -listan maita

40. sijalla World Watch -listalla

Kenia

WWL 2019: Sijalla 40, pisteitä 61/100

WWL 2018: Sija 32

 

Asukasluku: 48,5 milj. (39,4 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Kristinusko
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Useilla muslimipoliitikoilla Keniassa on tavoitteena eliminoida kristilliset seurakunnat vaalipiireistään. Maassa toteutetaan jatkuvasti julmia itsemurhapommituksia ja muita raakoja toimia islamin viholliseksi käsitettyjä kohtaan. Maan islamistisilla ryhmittymillä on sidonnaisuuksia muihin sotilaallisiin ryhmiin, kuten Al-Qaidaan Algeriassa ja Boko Haramiin Nigeriassa. Maan koillisosa on käytännössä islamistimilitanttien vallan alla.

Vainojen ilmeneminen

Lahjonta rehottaa Keniassa. Ne, jotka toimivat kristittyjä vastaan, joutuvat hyvin harvoin – jos koskaan – lainopilliseen vastuuteen teoistaan. Tämä rohkaisee vainojen jatkumista. Vuonna 2017 Kenia oli maailman 37:nneksi korruptoitunein maa.

Vahvin vainojen toimeenpanija on islamilainen sotilaallinen ryhmittymä al-Shabaab. Ryhmittymä on tehnyt lukuisia hyökkäyksiä kristittyjä vastaan.

Muslimivähemmistö (reilusti alle 10% kansasta) sijoittuu pääosin Kenian koillis- ja rannikko- alueille. Ne ovat olleet hyökkäysten keskipisteitä. Monet kristityt ovat paenneet näiltä alueilta ja asettuneet asumaan muualle.

Jotkut maan heimojohtajista, etenkin koillisessa, toimivat toisinaan kristittyjä vastaan. Samalla alueella islamin ja heimokuntaisuuden yhdistymistä on tapahtunut.

Selaa World Watch -listan maita

There are no more posts for this category / tag. Please add another one..

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.