Selaa World Watch -listan maita

44. sijalla World Watch -listalla

Kenia

WWL 2020: Sijalla 44, pisteitä 61/100
WWL 2019: Sija 40
WWL 2018: 
Sija 32

 

Alue: Afrikka

Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, järjestäytynyt rikollisuus ja korruptio

Vainon taso: erittäin vakava

Väkiluku: 52,2 miljoonaa 

Kristittyjen määrä: 42,8 miljoonaa 

Pääuskonto: kristinusko

Hallitusmuoto: presidenttijohtoinen tasavalta

Johtaja: presidentti Uhuru Kenyatta

Miksi Keniassa vainotaan kristittyjä?

Kenia on suurimmaksi osaksi kristitty valtio. Raporteista näkyy kuitenkin kristittyjen toimintaa valvovan al-Shabaab-järjestön kasvava läsnäolo maan koillis- ja rannikkoalueilla.

Järjestäytynyt rikollisuus ja korruptio ovat suuria ongelmia. Mukana olevat viranomaiset eivät tee mitään kristittyjä vainoaville. Tämä taas kasvattaa vainoa.

Miksi Kenian listaussijoitus on muuttunut?

Pisteet ovat samat kuin edellisessä listauksessa. Viimeisen kolmen vuoden ajan vaino on pysynyt vahvuudeltaan melko tasaisena. Muiden maiden pisteiden kasvu on aiheuttanut Kenian putoamisen listalla.

Millaista Keniassa on elää kristittynä?

Kenian koillisosien ja rannikon muslimitaustaiset kristityt elävät jatkuvan hyökkäysuhan alla. Jopa läheiset sukulaiset voivat olla uhka. Jokainen Somalian rajanaapurina olevassa maassa elävä tai työskentelevä kristitty on vihamielisessä ympäristössä. Jatkuvana uhkana ovat al-Shabaab-ryhmittymän pelottelu ja joskus hyökkäykset.

Tositarina

Kääntymisen aarteet vaikeuksia arvokkaammat

Esther Banjumi on neljän lapsen yksinhuoltajaäiti Kenian rannikolla. Hän on aina ollut hoikka. Kääntymistä seuranneet vaikeudet eivät ole kuitenkaan kohdelleet häntä hyvin. Hänestä on tullut heiveröinen. Mutta kun hän alkaa puhua Pelastajastaan, Jeesuksesta Kristuksesta tai lapsistaan, tuo heiveröisyys jää taka-alalle. Vaikka hänen elämänsä on ollut täynnä vaikeuksia ja torjumista, ne ovat olleet hänen arvokkaimpia aarteitaan.

Miten Open Doors auttaa Kenian kristittyjä?

Open Doors on työskennellyt paikallisten kumppaneiden ja seurakuntien kanssa jo 90-luvulta. Visiomme on monikulttuurisesti toimimaan kykenevä seurakunta ja raamatullinen ote talouteen. Johtajat toimivat palvelutyössä ja soveltavat raamatullista näkökulmaa vainoon ja traumaterapian tarpeeseen.

Saavuttaaksemme tämän tarjoamme:

  • Apologetiikan ja monikulttuurisen palvelutyön koulutusta
  • Opastusta uusista uskovista huolehtimiseen
  • Talouskoulutusta, joissa on mukana elinkeinomahdollisuuksia
  • Toimivan palvelutyön johtamiskoulutusta
  • Traumaterapiakoulutusta
  • Tietoa ja rukousta

Rukous maan puolesta:

Herra, auta Kenian seurakuntaa kasvamaan ja selviämään vaikeuksien keskellä. Anna koettelemuksien kasvattaa omissasi kestävyyttä. Suojaa kristittyjä ja koko maata ääriryhmien levittäytymiseltä.

closer
Lisätietoa

Vainoavat tahot

Useilla muslimipoliitikoilla Keniassa on tavoitteena eliminoida kristilliset seurakunnat vaalipiireistään. Maassa toteutetaan jatkuvasti julmia itsemurhapommituksia ja muita raakoja toimia islamin viholliseksi käsitettyjä kohtaan. Maan islamistisilla ryhmittymillä on sidonnaisuuksia muihin sotilaallisiin ryhmiin, kuten Al-Qaidaan Algeriassa ja Boko Haramiin Nigeriassa. Maan koillisosa on käytännössä islamistimilitanttien vallan alla.

Vainojen ilmeneminen

Lahjonta rehottaa Keniassa. Ne, jotka toimivat kristittyjä vastaan, joutuvat hyvin harvoin – jos koskaan – lainopilliseen vastuuteen teoistaan. Tämä rohkaisee vainojen jatkumista. Vuonna 2017 Kenia oli maailman 37:nneksi korruptoitunein maa.

Vahvin vainojen toimeenpanija on islamilainen sotilaallinen ryhmittymä al-Shabaab. Ryhmittymä on tehnyt lukuisia hyökkäyksiä kristittyjä vastaan.

Muslimivähemmistö (reilusti alle 10% kansasta) sijoittuu pääosin Kenian koillis- ja rannikko- alueille. Ne ovat olleet hyökkäysten keskipisteitä. Monet kristityt ovat paenneet näiltä alueilta ja asettuneet asumaan muualle.

Jotkut maan heimojohtajista, etenkin koillisessa, toimivat toisinaan kristittyjä vastaan. Samalla alueella islamin ja heimokuntaisuuden yhdistymistä on tapahtunut.

Selaa World Watch -listan maita

KADOTETTU PARATIISI

Itä-Afrikan Swahilin rannikko on yksi maailman eksoottisimmista lomakohteista, mutta paikallisille kristityille, jotka muodostavat vähemmistön tässä...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.