Uutiset
09.04.2023

Jumala on liikkeellä: pääsiäisviesti Saharan eteläpuolisesta Afrikasta

Saharan eteläpuolinen Afrikka on kristityille maailman väkivaltaisinta aluetta. Vuoden 2023 WWL-vainoraportin mukaan pelkästään Nigeriassa asui miltei 80 prosenttia niistä kristityistä, jotka tapettiin todistetusti heidän uskonsa tähden viime vuonna. Luku tarkoittaa vähintään 4 650 kristittyä marttyyriä.

Läpi koko maanosan – aina Burkina Fasosta Somaliaan – osa Afrikan kristityistä elää alueilla, joilla heidät voidaan tappaa Jeesuksen seuraamisen takia.

Saharan eteläpuolisen Afrikan yhteiskunnallinen tilanne ylläpitää ja ruokkii turvattomuuden ja väkivallan kierrettä. Taloudellinen ja poliittinen epävakaus tekevät alueesta otollista maaperää radikaali-islamistisen ideologian jatkuvalle leviämiselle.

Olisi kuitenkin virhe ajatella, että väkivalta ja tuho ovat koko totuus siitä, mitä Saharan eteläpuolisen Afrikan kirkossa tapahtuu.

Boko Haramin, fulani-heimoon kuuluvat militantit ääri-islamistit, ADF:n, al-Shabaabin ja Isisin kaltaiset ryhmittymät kohdistavat väkivaltaisia iskujaan paikallisiin kristittyihin.

Open Doors arvioi, että kristittyjen marttyyrien lukumäärä on Saharan eteläpuolisen Afrikan alueella todennäköisesti paljon tilastoituja tapauksia suurempi. Tarkkojen lukujen arviointi on hyvin haasteellista Open Doorsin laajan kenttätyön verkostoista huolimatta.

Olisi kuitenkin virhe ajatella, että väkivalta ja tuho ovat koko totuus siitä, mitä Saharan eteläpuolisen Afrikan kirkossa tapahtuu.

Jumala on liikkeellä, ja hän on nostamassa kestävää, uskon varassa seisovaa kirkkoa. Kestäviä kristittyjä, jotka seuraavat häntä uskollisesti – maksoi mitä maksoi.

Tänä pääsiäisenä Saharan eteläpuolisen Afrikan kristityillä on sinulle viesti: ”Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista” (Matt. 28:6). Saamme yhdessä iloita Jeesuksen ylönousemuksen voimasta. Siunattua ja toivon täyteistä pääsiäistä!