Uutiset
06.04.2023

Kirje Pohjois-Korean kristityltä: ”Auta minua pysymään lujana”

Open Doors tarjoaa Kiinassa oleskeleville pohjoiskorealaisille kristityille ruokaa, lääkärin apua, sielunhoitoa ja Raamatun opetusta salaisen turvakotiverkostonsa kautta. Toiminta jatkuu monista riskeistä ja edelleen voimassa olevista koronarajoituksista huolimatta. 

Monet pohjoiskorealaiset kuulevat Jeesuksesta ensimmäistä kertaa Kiinassa. Jos ja kun he palaavat Pohjois-Koreaan (World Watch List 2023 -vainoraportissa sijalla 1), he vievät uskonsa mukanaan.

Olen perinyt uskoni, ja minun kuuluu omistaa elämäni lasteni ja muiden pohjoiskorealaisten pelastamiseen.

Pohjoiskorealainen salainen kristitty

Seuraavan kirjeen on kirjoittanut eräs Kiinaan päässyt pohjoiskorealainen kristitty, joka halusi kertoa todistuksensa ulkopuoliselle maailmalle.

Hänen sanansa muistuttavat meitä siitä, että Jumala toimii vaikeimmissakin paikoissa. Kiitämme Jumalaa tämän veljen uskosta.

Salaisen pohjoiskorealaisen kristityn kirje

Tämä todistus on omistettu rakkaalle taivaalliselle Isälleni.

Olen ollut Kiinassa kaksi kertaa elämässäni. Täällä kuulin evankeliumin ja otin Jeesuksen Kristuksen vastaan Vapahtajanani. Kiitollisena pelastuksestani olen päättänyt kirjoittaa tämän todistukseni.

Ennen tuloani Kiinaan olin Pohjois-Korean työväenpuolueen jäsen. Jäsenyys on tärkeää, jos haluaa saavuttaa elämässään jotain.

Suojatakseni asemani puolueessa toimin sille lojaalisti ja kohtelin huonosti ympärilläni olevia ihmisiä, muun muassa naapureitani ja kaikkia minua alemmassa asemassa olevia. Olin piittaamaton enkä tuntenut lainkaan rakkautta, myötätuntoa tai sääliä heitä kohtaan.

Muistan, että ollessani nuori isälläni oli tapana sulkea makuuhuoneensa verhot, polvistua ja puhua jollekulle.

Pohjoiskorealainen salainen kristitty

Nyt tiedostan, että raastoin taivaallisen Isäni sydäntä johtamalla pohjoiskorealaisia epäjumalanpalvelukseen. (Toim. huom. Todennäköisesti kirjoittaja tarkoittaa osallistumistaan Pohjois-Koreaa johtavan Kimin perheen kulttiin.)

Jumala on kuitenkin antanut anteeksi kaikki syntini Jeesuksen Kristuksen kalliin veren kautta ja tehnyt minut lapsekseen. Olen todella kiitollinen hänen rakkaudestaan ja siitä, että hän johti minut totuuden tielle. Koska olen armosta Jumalan lapsi, velvollisuuteni on omistaa elämäni sielujen pelastamiseen Pohjois-Koreassa.

Muistan, että ollessani nuori isälläni oli tapana sulkea makuuhuoneensa verhot, polvistua ja puhua jollekulle. Aina kun yritin nähdä hänet, hän kielsi minua tulemasta sisälle. (Toim. huom. Joidenkin pohjoiskorealaisten kristittyjen on pakko salata uskonsa lapsiltaan, koska sen paljastumisesta voi seurata rangaistus sekä heille että heidän lapsilleen.)

Muistan hänen laulaneen “Kuljen laulaen” ja “Jeesus rakastaa minua”. Tämä muisto vakuuttaa minut siitä, että kuulun itse asiassa pitkään uskovien ketjuun. Olen perinyt uskoni, ja minun kuuluu omistaa elämäni lasteni ja muiden pohjoiskorealaisten pelastamiseen.

Olen tehnyt paljon pahaa elämässäni. Otettuani vastaan Jeesuksen Kristuksen kadun syntejäni joka aamu ja olen löytänyt uuden elämäntavan.

Pyhä Henki on kanssani ja vahvistaa minua armossa. Se tekee minut iloiseksi ja antaa rauhan.

Ajatellessani kaikkia pohjoiskorealaisia tunnen eniten myötätuntoa orpoja, sairaita ja kodittomia lapsia kohtaan.

Pohjoiskorealainen salainen kristitty

Aina kun ymmärrän Jumalan pyhittäneen minut, haluan rientää perheeni ja Pohjois-Korean kärsivien ihmisten luokse. Kärsimättömänä haluaisin palata mahdollisimman pian, mutta opettajani sanoo, että uskollisena palvelijana minun täytyy saada Kiinassa Jumalan sanan opetusta ja Pyhän Hengen tulee vahvistaa minua voimallaan, ennen kuin palaan.

Ajatellessani kaikkia pohjoiskorealaisia tunnen eniten myötätuntoa orpoja, sairaita ja kodittomia lapsia kohtaan. Heidän avuntarpeensa on päivä päivältä kiireellisempi.

Lupaus ja rukous

Näinä päivinä minusta tuntuu kuin olisin taivaassa, sillä sydämeni on täynnä valoa. Se on täynnä armoa täkäläisten pastorien opetusten kautta.

Siksi haluan Jeesuksen nimessä tehdä taivaalliselle Isälle kolme lupausta siitä, miten toimin Pohjois-Koreaan palattuani:

1. Rukoilen joka päivä Jumalaa ja pyhitän Herran päivän. Aluksi voin toimia näin vain yksin, mutta välitän tämän perheelleni ja jälkeläisilleni. Toivon, että eräänä päivänä koko perheeni kokoontuu ylistämään Herraa ja kunnioittamaan häntä uhrilahjoin, kiitoksin ja rukouksin.

2. Koska Jeesus eli tässä maailmassa 33 vuotta, otan 33 orpoa hoitooni. Näin noudatan lähimmäisenrakkauden käskyä, ja kun tulee yhdistymisen aika (Etelä-Korean kanssa), näitä lapsia on mahdollista kasvattaa Jumalan lapsina, sillä silloin Pohjois-Koreassa voidaan levittää evankeliumia.

3. Rakastan ja lohdutan lähimmäisiäni niin kuin itseäni. Autan kaikkia tarpeessa olevia.

Rukoilen, että autat perhettäni kantamaan rakkauden kirkon hedelmää, kuten tapahtui Pohjois-Korean herätyksessä vuonna 1907.

Pohjoiskorealainen salainen kristitty

Taivaallinen Isä, rukoilen että autat minua pitämään nämä kolme lupausta seuratessani sitä tietä, jota Jeesus kulki kantaen kallisarvoista ristiä.

Rukoilen, että autat perhettäni kantamaan rakkauden kirkon hedelmää, kuten tapahtui Pohjois-Korean herätyksessä vuonna 1907.

Pohjois-Korean sielujen vuoksi rukoilen, että aina vaikeuksien tullessa auttaisit ja vahvistaisit minua pysymään Jumalan lapsena elämäni loppuun asti. 

Rukoilethan, että Jumalan sana leviäisi, kun palaan Pohjois-Koreaan.

Rakas Isä, ole ylistetty ja kiitetty! Halleluja, halleluja, kaikki kunnia Jumalalle!

*Kirjettä on muokattu selvyyden vuoksi.