Selaa World Watch -listan maita

14. sijalla World Watch -listalla

Nigeria

WWL 2018: Sijalla 14, pisteitä 78/100
WWL 2017: Sija 13

 

Asukasluku: 191,8 milj. (88,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam ja kristinusko
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Radikaali islam ruokkii kristittyihin kohdistuvaa vihamielisyyttä etenkin Nigerian pohjoisosassa, jossa islam on valtauskonto. Tilannetta heikentää maan eri osien etnisten ryhmien välinen kilpailu. Radikaalit asejoukot, kuten Boko Haram ja fulani-paimentolaiset, ovat olleet erityisen aktiivisia Pohjois- ja Keski-Nigeriassa. Väkivalta maan keskiosassa merkitsee, että vainot leviävät kohti etelää.

Kaikilla Nigerian hallinnon tasoilla on korruptiota. Järjestäytynyt rikollisuus harjoittaa ihmis- ja huumekauppaa, joka kohdistuu tyypillisesti etnisiin ryhmiin ja mikä osaltaan aiheuttaa ajoittain vainoja.

Vainon ilmeneminen

Nigerian eteläosassa kunnioitetaan useimpien kristittyjen uskonnonvapautta. Sen sijaan maan keski- ja pohjoisosissa kärsitään islamilaisten asejoukkojen väkivallanteoista, jotka johtavat usein omaisuuden menettämiseen, fyysisiin vammoihin tai jopa kuolemaan. Kristityt ovat myös menettäneet maata ja joskus mahdollisuuden hankkia elantonsa. Pohjois-Nigeriassa ja erityisesti sen sharia-lakia noudattavissa osavaltioissa kristittyjä syrjitään ja pidetään toisen luokan kansalaisina.

Korruptio on heikentänyt hallintoa, joka ei siksi kykene suojelemaan kristittyjä tehokkaasti Boko Haramin kaltaisilta ryhmittymiltä. Islamista kääntyneet joutuvat lisäksi perheidensä hylkäämiksi, ja heitä painostetaan luopumaan uskostaan.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!