Uutiset
08.11.2022

”Vaino on väistämätöntä – siksi valmistaudumme siihen” 

Näin toteaa kristitty nuori palautteessaan koulutustilaisuudesta, jonka Open Doorsin yhteistyökumppanit järjestivät Bhutanissa.

Bhutanilaiset kristityt joutuvat usein perheidensä ja ystäviensä syrjimiksi, koska kristinusko nähdään ulkomaisena uskontona ja vallitseva ajatusmalli on, että kristityille maksetaan kääntymisestä. Haastavan tilanteen vuoksi Open Doors järjesti nuorille bhutanilaiskristityille koulutustilaisuuden, jossa heitä rohkaistiin pitämään yhtä, rukoilemaan ja varustautumaan Jumalan sanalla.

Nuorten palautetta kokoontumisesta

Mary Thana*: Olen siunattu saatuani olla mukana kokoontumisessa. Se sai minut ymmärtämään, että yhteen kokoontuminen on hyvin tärkeää. Löysin uusia ystäviä, ja meillä oli todella hauskaa, kun opiskelimme yhdessä. Oli ihanaa kuulla raamattuopetusta Timoteuksen elämästä. Tämä koulutus haastaa minua olemaan johtajieni ja seurakuntani luottamuksen arvoinen. Kiitos todella paljon tämän tapaamisen järjestämisestä.

James Sherpa*: Olen siunattu saatuani osallistua tähän tapaamiseen. Rakastan Raamatun lukemista, ja Timoteuksen opetukset olivat todella rikastuttavia. Opin, että meidän tulee Timoteuksen tavoin olla uskollisia ja luottamuksen arvoisia ja pysyä totuudessa. Opin, että meidän tulee elämällämme ylistää Jumalaa ja että meidän pitää hyväksyä vaino, koska se on väistämätöntä. Kiitos, että varustatte meitä.

Tummasävyinen kuva kahdesta bhutanilaisesta kristitystä, jotka lukevat Raamattua kotikokouksessa.
Nuoret kristityt olivat koulutuksessa innokkaita oppimaan lisää Raamatusta ja osoittivat uskossaan sitoutuneisuutta. Kuvituskuva bhutanilaisesta kotikokouksesta.

Dipa Sunuwar*: Tällä hetkellä kirkossamme todella tarvitaan Raamattua tuntevia nuoria. Tässä koulutuksessa sain viettää runsaasti aikaa ylistäen Jumalaa nuorten ystävieni kanssa. Opin paljon uutta Raamatusta, ja erityisesti minua kosketti tuhlaajapojan tarina. Opin, kuka siinä oikeastaan olikaan kadoksissa ja kenet löydettiin. Se myös haastoi minua henkilökohtaisesti kunnioittamaan ja rakastamaan vanhempiani.

Lisäksi opin, että Jumalasta luopuminen ei tee meille mitään hyvää, päinvastoin: se vain saa meidät entistä synkemmiksi. Halutessamme rauhaa meidän tulee sen vuoksi kiinnittyä Jumalaan. Kiitos vielä kerran tästä koulutuksesta.

Anisha Thapa*: Tervehdys Jeesuksen Kristuksen nimessä. Olen todella siunattu voituani osallistua tähän tilaisuuteen. Kaikki kolme Raamatun kertomusta, joita tässä kokouksessa käsiteltiin, olivat merkityksellisiä. Yllätyin siitä, kuinka paljon ryhmämme oppi. Minua haastoi todella paljon kertomus kadonneesta lampaasta, sillä lammas katosi omasta tahdostaan. Se vastaa melko tarkasti sitä, mitä olen omassa elämässäni kokenut.

”Tajusin, että Jumala välittää nuorista”

Tämä koulutus avasi silmäni. Se opetti minut ylistämään ja kunnioittamaan seurakuntani vanhimpia, jotka huolehtivat minusta hengellisesti. Kehotan pitämään tämän koulutuksen myös uudelleen, jotta jokainen nuori voisi osallistua siihen, oppia siitä ja soveltaa sitä omaan elämäänsä Jumalan kunniaksi.

Udaya Tamang*: Olen kiitollinen tästä koulutuksesta. Tajusin, että nuoret mainitaan Raamatussa tosi usein ja että Jumala välittää nuorista. Kun pastori puhui Timoteuksesta ja hänen uskollisuudestaan, tunsin myös itse olevani varustettu kaikilla uskon rikkauksilla. Tunsin, että olen tärkeä ja että minulla on samanlainen vastuu seurakunnan rakentamisesta kuin muillakin.

Prajwal Magar*: Nautin ja opin tosi paljon seurakunnasta ja siitä, kuinka me kaikki olemme tärkeitä Jumalalle. Toisten nuorten tapaaminen oli myös suuri siunaus. Seurakunnan jäsenillä on monenlaisia vastuita, ja tajusin itse laiminlyöneeni ne. Tämä koulutus on antanut minulle eväitä, ja minua on rohkaistu tottelemaan pastoreita ja johtajia.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä