Lehdet
01.11.2022

Pääkirjoitus: Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta

Joulu on usein iloista juhlan aikaa, jota erityisesti lapset odottavat malttamattomina. Vainotun seurakunnan lapsille joulu voi kuitenkin olla aikaa, johon liittyy lisääntynyttä jännitettä ympäröivän yhteisön kanssa ja kasvanutta huolta kristittyihin kohdistuvista iskuista.

Lapset ovat kaikkialla maailmassa erityisen haavoittuvia. He ovat kasvaessaan ja kehittyessään hyvin riippuvaisia muista ihmisistä, mikä erityisesti lisää haavoittuvuutta. YK:n lasten oikeuksien yleissopimus suunniteltiin lasten suojelemiseksi, ja se on yksi laajimmin ratifioituja kansainvälisiä sopimuksia. Monet lapset kärsivät kuitenkin edelleen uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä.

P.S. Open Doorsin perustaja Veli Andreas teki ensimmäisen matkansa rautaesiripun taakse vuonna 1955. Tiistaina 27.9.2022 hän teki viimeisen matkansa Vapahtajansa Jeesuksen luo. Lue lisää Veli Andreaksen elämästä ja rukouksen mahdollisuuksista täältä.

Valitettavan yleistä on, että lapset pyritään erottamaan kristityistä vanhemmistaan, mikä voi olla hyvin traumatisoivaa. Myös terveen identiteetin kehittyminen ja tulevaisuuden mahdollisuudet voivat olla uhattuina, sillä oman paikan löytäminen kristittyihin vihamielisesti suhtautuvassa yhteiskunnassa voi olla vaikeaa. Lisäksi monet kohtaavat fyysistä ja psyykkistä kaltoinkohtelua.

Monet lapset pohtivatkin, miksi Jumala sallii vainon. Onko Jeesuksen seuraaminen todella kaiken arvoista ja ovatko he vanhempiensa lailla valmiita maksamaan saman hinnan?

Onkin äärimmäisen tärkeää panostaa vainotun seurakunnan lapsiin ja auttaa heitä luomaan vahva identiteetti ja usko Jumalaan, jotta he voivat pysyä vahvoina uskossaan nyt ja tulevaisuudessa. Mekin voimme osoittaa tukemme ja kantaa heitä rukouksin rakastavan Isän eteen!

Tänäkin jouluna Jumalan antama lahja – Hänen poikansa Jeesus, joka tuli ihmiseksi maan päälle – on kallisarvoisin joululahja, joka koskaan on annettu.

Siunattua joulunaikaa!

– Johanna Kultalahti