Uutiset
14.06.2023

Mitä on olla nainen? Naisten työpaja Bhutanissa rohkaisi etsimään Jumalan suunnitelmaa

Monet kristityt naiset toimivat aktiivisesti Bhutanin seurakunnissa ja vapaaehtoistoiminnassa. Heille suunnatussa työpajassa naiset kertoivat oppineensa kutsumuksesta, sisäisestä kauneudesta, äitiydestä ja naisten välisestä yhteydestä eri sukupolvien välillä.

OD:n paikalliskumppanien naisille suuntaamassa voimaannuttavassa työpajassa paneuduttiin siihen, kuinka naisten elämä voisi toimia rohkaisevana esimerkkinä heidän perheenjäsenilleen, sekä siihen, kuinka olennaista on, että perhe on terve ja kunnioittaa Jumalaa.

Olen todella rohkaistunut oppimaan enemmän vastuista ja siitä, mitä Jumala on suunnitellut elämäni varalle.

Hemani Shakya*

Mitä työpaja opetti ja merkitsi naisille?

Shanti Karki*: “Osallistuin tähän työpajaan äitini kanssa ja tunsin itseni hyvin siunatuksi. Koin selvästi, kuinka Jumala puhui kanssani koko työpajan ajan. Opin, että ainoastaan sisäinen kauneus merkitsee ja että juuri sitä Jumala etsii.

Me kristityt naiset kulutamme nykyisin paljon rahaa ja aikaa ulkoiseen kauneuteen, mutta työpaja avasi silmämme tämän suhteen. Opin, että on tärkeää olla puhdas ja kaunis sydämeltään. Kiitän koko porukkaa työpajan ohjaamisesta!”

Hemani Shakya*: “Osallistuin ensimmäistä kertaa naisten työpajaan ja olen siunattu saatuani olla siinä mukana. Haluan todella kiittää mahtavaa luennoitsijaa. Minua siunasi erityisesti se, kun hän opetti, kuinka voimme perustaa kotimme ja pyhittää sen.

Opin, että sekä äidillä että isällä on omat ainutlaatuiset vastuualueensa. Juuri sen tähden voimme onnistua luomaan kodin vain, jos Jumalan naisina olemme Jumalan mielen mukaisia. Minua on haastettu opettamaan tämä seurakunnalleni sekä myös tyttärilleni. Olen todella rohkaistunut oppimaan enemmän vastuista ja siitä, mitä Jumala on suunnitellut elämäni varalle.”

Vanhemmat rouvat kertoivat vaikeuksistaan, ongelmistaan ja kärsimyksistään sekä siitä, kuinka he silti ovat pystyneet säilyttämään uskonsa ja pitämään perheensä koossa.

Gita Thapa*

Manju Rai*: “Oli virkistävää oppia rooleistamme samoin kuin siitä, mitä seurauksia teoillamme on sekä perheemme että yhteisömme kannalta. Ymmärsimme myös, kuinka nainen voi toimia Kristuksen ja kodin rauhan välikappaleena yhteisössään.

Opimme myös, että voimme palata Jumalan luo katumalla ja sopimalla asiamme hänen kanssaan. Suurkiitokset kaikille tämän työpajan vastuunkantajille!”

Tumma siniseen paitaan pukeutunut nainen hymyilee lähikuvassa.
Kirkon johtotehtävissä työskentelevä Shisti Sherpa* kertoo, että työpaja rohkaisi ja muistutti siitä, että hän on kristitty äiti. Äidin rooli on Sherpalle sekä velvollisuus että haaste.

Gita Thapa*: “Olen kotirouva. Kiireisestä päivästä huolimatta saatoin osallistua tähän työpajaan ja tutustua moniin Jumalan mielen mukaisiin naisiin. Minulle oli siunaus oppia yhdessä muiden äitien kanssa, kuinka meistä voi tulla Jumalan mielen mukaisia äitejä.

Vanhemmat rouvat kertoivat vaikeuksistaan, ongelmistaan ja kärsimyksistään sekä siitä, kuinka he silti ovat pystyneet säilyttämään uskonsa ja pitämään perheensä koossa. Nämä kertomukset olivat hyvin rohkaisevia. Voin samaistua niihin, koska minulla on sama elämäntilanne.

Nämä tarinat rohkaisivat minua paljon ja antoivat voimaa jatkaa eteenpäin omassa tilanteessani. Kiitos todella paljon!”

Shristi Sherpa*: “Työskentelen naisena kirkon johtotehtävissä ja olen siunattu saatuani osallistua tähän työpajaan. Naisina meillä on monia velvollisuuksia samoin kuin haasteita. Yksi niistä on äidin rooli.

Minulla on poika, ja joskus tunnen uupuvani huolehtiessani hänestä ja perheestäni. Sain motivaatiota olla Jumalan mielen mukainen äiti, joten yritän taatusti olla sellainen, jollainen Jumala haluaa minun olevan. Kiitos!”

Sain muistutuksen, että meidän naisten tulisi kunnioittaa Jumalaa.

Kabita Rai*

Kabita Rai*: “Olen todella siunattu saatuani osallistua tähän työpajaan ja opittuani monia asioita. Luennoitsijamme oli niin eläväinen ja voimakas, että häneltä oli mielenkiintoista saada opetusta. Opin, kuinka viisaat naiset rakensivat kotinsa ja kuinka tyhmät naiset tuhosivat kotinsa.

Olen oppinut, että Jumala haluaa meidän naisten olevan hyviä esimerkkejä ja viisaita täyttäessämme velvollisuutemme perhettämme kohtaan. Sain muistutuksen, että meidän naisten tulisi kunnioittaa Jumalaa. Rukoilkaa puolestani, että osaisin rakentaa Jumalan mielen mukaisen kodin ja myös auttaa muita tekemään samoin.”

*Nimet muutettu turvallisuussyistä.

Kuuntele podcast