Lehdet
30.12.2023

Tukena kaikkein synkimmissä paikoissa

Kun pastori Zachariah tuli kotiin ja löysi vaimonsa ja poikansa kuolleena sekä kotikylänsä tuhottuna, hän oli murtunut. Trauma-apu tuo kuitenkin toivoa ja eheytymistä.

Pastori Zachariah ei pysty unohtamaan päivää, jolloin hänen elämänsä muuttui pysyvästi. Kun hän oli palaamassa yhden yön matkalta kotiinsa Nigerian keskiosassa, hän näki kylää lähestyessään ihmisvirran.

”Useimmat olivat paljain jaloin. He olivat mutaisia, koska he olivat paenneet ryömien. Mitä lähemmäksi kotiani tulin, sitä enemmän näin loukkaantuneita ihmisiä. Ja sitten ruumiita tien reunoilla.” Näky oli kammottava. Mikään ei kuitenkaan valmistanut pastori Zachariahia siihen, mitä hän kohtasi seuraavaksi.

”Tuntui kuin Jumala olisi hylännyt minut.”

”Taloni oli palanut maan tasalle. Etsin vaimoani ja poikaani joka huoneesta. Löysin heidän elottomat ruumiinsa keittiöstä. Silloin itkin enemmän kuin koskaan elämässäni. Kuolema oli tuskallinen asia.”

Pastori Zachariahin kotikylä Plateaun osavaltiossa oli joutunut fulani-heimon taistelijoiden hyökkäyksen kohteeksi. Näiden uskotaan pyrkineen pakottamaan kristityt pois alueelta. Toukokuussa 2023 taistelijat tuhosivat Mangun alueella yhteensä 27 kylää ja 125 ihmistä sai surmansa. Hyökkäyksen raakuus kuvastaa vainon äärimmäistä väkivaltaisuutta Nigeriassa. Maa on yksi maailman vaarallisimmista paikoista seurata Jeesusta.

Tapahtumat olivat pastori Zachariahille järkyttävä kokemus. ”Tuntui kuin Jumala olisi hylännyt minut. Miksi hän salli näiden ihmisten hyökätä kimppuumme? En pystynyt nukkumaan ja ajattelin asiaa koko ajan, tein sitten mitä tahansa.”

Open Doorsin tuella pastori Zachariah pääsi käsittelemään tapahtunutta Open Doorsin ylläpitämään traumakeskukseen. Hän on viimeinkin löytämässä rauhan. ”Tultuani keskukseen mieleni sai levon”, hän kertoo.

Uskollinen pastori pystyy nyt rohkaisemaan ja tukemaan seurakuntaansa. Hän kehottaa ihmisiä pysymään lähellä Jumalaa. Ihmeellisesti hän on myös saanut voiman antaa anteeksi miehille, jotka murhasivat hänen rakkaan vaimonsa ja poikansa. ”Pyydän nyt, että Jumala antaisi anteeksi hyökkääjille ja että he pääsisivät Jumalan valtakuntaan eivätkä kuolisi syntisinä”, hän sanoo.

”Pyydän nyt, että Jumala antaisi anteeksi hyökkääjille.”

”Rukoilen, että pystymme turvaamaan Jumalaan, koska hän on koko elämämme tarkoitus. Jos uskomme, että hän on kaikkivaltias, emme murru,” pastori Zachariah sanoo lopuksi.

Rukoile

  • Rukoile pastori Zachariahin puolesta, että Jumala kohtaisi hänet surussa ja toisi parantumista ja rohkeutta.
  • Rukoile Mangun alueella asuvien traumatisoituneiden ja kodeistaan pois joutuneiden kristittyjen puolesta. Pyydä, että Jumala lohduttaisi heitä.
  • Rukoile Open Doorsin traumakeskuksessa olevien puolesta, että heidän uskonsa vahvistuisi ja he saisivat uutta toivoa.

Kuuntele podcast