Lehdet
30.12.2023

Pysäyttämätön ääni

Kristittyjen vaino käy yhä ankarammaksi ja yleisemmäksi. Jumalan ääni saavuttaa silti kaikkein vaarallisimmatkin paikat, joissa kristityt tarvitsevat tukeamme.

Virkapukuiset poliisit tutkivat pienen pohjoiskorealaisen talon läpikotaisin, penkoivat laatikot ja särkivät astioita. Toiset kaivoivat raivokkaasti puutarhassa lapioiden lennättäessä maata ympäriinsä.

Nämä viranomaiset etsivät todisteita: merkkejä siitä, että nurkassa tyttärensä kanssa kyyristelevä hiljainen mies oli kristitty. He löysivät etsimänsä.

”Miehet löysivät muoviin käärityn Raamatun haudattuna puutarhaan”, sanoo Ji Ho*, joka oli tapahtuma-aikaan kouluikäinen tyttö. ”Poliisi paiskasi kirjan voitonriemuisesti isäni jalkoihin. Me molemmat nyyhkytimme. Silloin tiesimme, ettemme enää koskaan näkisi toisiamme.”

Ji Hon isä tuupittiin ulos ja vietiin pois. Ji Ho jäi ypöyksin.

Vaarallisin paikka

Pohjois-Korea on Jeesuksen seuraajille maailman vaarallisin paikka. Maa on jälleen Open Doorsin World Watch List -vainoraportin kärjessä, ja siellä asuvien kristittyjen tilanne on hengenvaarallinen. Sortohallinnon alla Raamatun omistamisesta voi saada vankeustuomion ja uskonsa vuoksi voi joutua työleirille. Jos kristityt löydetään, heitä uhkaa kidutus tai jopa teloitus.

”Tiesimme, ettemme enää koskaan näkisi toisiamme.”

Mutta edes Pohjois-Koreassa Jumalan ääntä ei voi vaientaa. Ji Ho ei tiedä, mitä hänen isälleen tapahtui, mutta vuosia tämän pidätyksen jälkeen hän teki uskomattoman löydön.

Jeesuksen sanat

Joka ilta Ji Ho käynnisti epätoivoisena isänsä salaisen transistoriradion kuullakseen uutisia ruoasta, jotta ei naapureidensa tapaan nääntyisi nälkään. Eräänä päivänä lähetyksen katkaisi uusi ääni.

”Kuulin miehen puhuvan koreaa. Se oli ihan erilaista kuin kaikki valtion radio-ohjelmat. ’Te olette maan suola’, ääni sanoi. ’Nämä ovat Jeesuksen sanat, ja ne muistuttavat meitä, ettemme koskaan saa kadottaa rakkauttamme toisia kohtaan.’”

Voimallinen muisto sai Ji Hon mykistymään. ”Melkein pudotin teeni”, hän sanoo. ”Noin isänikin oli melkein sanasta sanaan sanonut minulle, monta vuotta aiemmin.”

Salattu rohkea usko

Siitä lähtien Ji Ho kuunteli – ja Jumala puhui. ”Olin vakuuttunut”, hän sanoo. ”Jeesus oli se opettaja, josta isäni oli yrittänyt minulle kertoa.”

Ji Ho omisti elämänsä Kristukselle. Mutta kuten kaikki arviolta 400 000 kristittyä Pohjois-Koreassa, hän joutuu salaamaan uskonsa ja kamppailemaan päivittäin selviytyäkseen. Köyhyys on maassa erittäin yleistä, ja vaikka kaupankäynti Venäjän ja Kiinan kanssa on käynnistynyt uudelleen koronapandemian helpotettua, tuontiruoka ohjataan ensisijaisesti eliitille ja armeijalle. Puolet väestöstä on vailla riittävää ruokaturvaa.

Tilanne on epätoivoinen – niin hengellisesti kuin fyysisestikin. Ji Ho sanoo: ”Saatan olla tämän maan ainoa kristitty.”

Ji Hon kaltaisten kristittyjen pitää saada tietää, että he eivät ole yksin. Vain rakkaus, rukoukset ja globaalin seurakuntaperheen tarjoama tuki voivat auttaa rohkeita kristittyjä seuraamaan Jeesusta pimeyden keskellä.

Kuuntele podcast

Auttaisitko kristittyjä selviytymään pimeimmissä paikoissa?

Rukoile

  • Ji Hon kaltaisten kristittyjen puolesta. Pyydä Jumalaa vahvistamaan heitä ja olemaan heidän kanssaan, jotta he eivät tuntisi oloaan yksinäiseksi.
  • Niiden Pohjois-Korean kristittyjen puolesta, joita tänä talvena uhkaa nälänhätä, jotta apu saavuttaisi heidät Open Doorsin salaisten verkostojen kautta.
  • Niiden pohjoiskorealaisten kristittyjen puolesta, jotka urhoollisesti välittävät uskoaan lapsilleen. Rukoile heille viisautta ja rohkeutta.

Lahjoita

  • 25 eurolla saa ruokapaketin, joka auttaa yhtä Pohjois-Korean kristittyä pysymään hengissä.
  • 52 eurolla yksinäisellä kristityllä on mahdollisuus kuulla Jumalan sanaa radiolähetyksen kautta.
  • 80 eurolla voidaan kouluttaa yksi kristitty kestämään vainoa yhdessä maailman pimeimmistä paikoista.

80 000 Pohjois-Korean kristityllä on mahdollisuus elää OD:n mahdollistaman ruoka-avun ansiosta

100 000 kristittyä saa hengellistä tukea, jota rahoitetaan tukijoidemme lahjoituksilla

400 000 kristittyä asuu arvioiden mukaan nykyään Pohjois-Koreassa