Lehdet
31.08.2022

Toivoa Lähi-itään -hanke – Noeh, Jina ja Apo ja tukesi vaikutus

Ääni kuuluviin: Noehin tarina

Noeh oli vain pikkupoika, kun ääri-islamistit tuhosivat hänen irakilaisen kotikaupunkinsa Karamlesin. Perhe pakeni, mutta kun he palasivat takaisin, koti oli poltettu maan tasalle.

Kun yli 808 000 ihmistä oli allekirjoittanut Toivoa Lähi-itään -vetoomuksen, 12-vuotias Noeh valittiin esittämään se YK:lle. Joulukuussa 2017 Noeh matkusti isänsä Hathemin ja erään kirkonjohtajan kanssa Amerikkaan ja luovutti vetoomuksen New Yorkissa.

Vetoomuksessa maailman johtajia kehotettiin varmistamaan, että kristityille ja muille ihmisille taataan Irakissa ja Syyriassa oikeus tasa-arvoiseen kansalaisuuteen, hyviin elinolosuhteisiin ja näkyvään rooliin sovinnon luomisessa ja yhteiskunnan jälleenrakentamisessa.

Noeh on nyt palannut kotiseudulleen elämään paimenena. ”Elämä on vaikeaa ja on hankala löytää työtä, mutta täällä on nyt toivoa”, hän sanoo. ”Kotimme ovat täällä, joten olemme palanneet rakentamaan kaiken uudeksi ja jäämme tänne. Jeesus toi meidät turvallisesti takaisin.”

Tukesi vaikutus: Jinan tarina

Kidnappaajat ryntäsivät Alepposta Kamishliin kulkevaan syyrialaiseen bussiin ja käskivät kahta kristittyä miestä tulemaan ulos. Toinen vapautettiin myöhemmin lunnaita vastaan. Toinen oli Rober, Jinan aviomies ja yksivuotiaan Apon isä. Häntä ei nähty koskaan sen jälkeen.

”He käskivät kerta toisensa jälkeen Roberia kääntymään islaminuskoon”, Jina on kuullut. ”Mutta hän kieltäytyi sanoen, että hänellä oli Jumalansa ja siinä kaikki.” Vuodet kuluivat ja Rober julistettiin virallisesti kuolleeksi. Perhe oli järkyttynyt.

Apo ja hänen äitinsä Jina hymyilevät katukuvassa kameralle
Apo ja Jina vuonna 2022

Nyt pikku Apo on kymmenvuotias, kiltti ja tottelevainen poika, ja tukesi ansiosta Jinalla on toivoa. Hän saa Aleppon Toivon keskuksesta ruokapaketteja ja polttoainetta lämmitykseen. Apo käy lasten raamatturyhmässä. Jina on kouluttautumassa kauneudenhoitajaksi. ”Miten leski selviäisi ilman antamaanne apua?” Jina sanoo. ”Autoitte minua löytämään tämän työn, ja kiitän teitä koko sydämestäni. Rukoilen, että Jumala siunaisi teitä ja avaisi uusia ovia, niin että voitte jatkaa auttamistanne Syyriassa.”

Suuret kiitokset siitä, että olet tuonut toivoa Lähi-itään.