Uutiset
18.08.2023

Niniven tasangolla sisustetaan värikkäitä koteja

Vuosina 2017–2018 koitti aika, jolloin kristityt saattoivat alkaa palata takaisin kotikyliinsä Niniven tasangolle. Yli kahden vuoden ajan Isisin musta lippu oli liehunut näiden kylien ja kaupunkien yllä. Talot oli tuhottu ja poltettu. 

Nyt ihmisten oli rakennettava elämänsä uudelleen. Tarvittiin aikaa kotien kunnostamiseen, jotta asukkaat pääsivät muuttamaan niihin takaisin. Kaikki tarvitsivat rahaa tullakseen toimeen, niin myös Sermad Sabah.

Lainan avulla lisää tuottavuutta

Sermad Sabah (s. 1989) on verhoilualan yrityksen ylpeä omistaja, joka on työskennellyt alalla valmistumisestaan asti. Huhtikuussa 2018 Sermad pystyi perustamaan oman liikkeen Open Doorsilta saadun lainan avulla. Sermadilla ja hänen vaimollaan Abirilla on puolitoistavuotias lapsi Valer. 

Lainarahan avulla Sermad pystyi tekemään yrityksensä materiaalihankintoja isommissa erissä edullisempaan hintaan ja ostamaan parempia laitteita. Hän osoittaa kompressoria, jota hän tarvitsee verhoilutyössään jatkuvasti. Lainan avulla hän pystyi hankkimaan tehokkaamman koneen vanhan tilalle.

”Ostin myös uuden ompelukoneen, sillä entinen oli erittäin vanhaa mallia. Työni on erittäin riippuvainen kunnollisesta ompelukoneesta”, kertoo Sermad.

Asiakkaan toiveiden mukaan

Sermad kertoo työstään: ”Aloitan vierailemalla asiakkaan kodissa. Kuuntelen heidän toiveitaan ja otan mittoja huoneesta, johon sohvaa hankitaan.”

Irakissa sohvia on usein olohuoneen kaikilla seinustoilla, jotta lukuisille perheenjäsenille ja vieraille olisi riittävästi istumapaikkoja.

Asiakaskäynnin jälkeen Sermad ottaa yhteyttä puuseppään, joka valmistaa sohvaan rungon. Rungon valmistuttua se tuodaan Sermadin työpajaan, missä hän kiinnittää siihen pehmusteet ja verhoilee sen asiakkaan väritoiveen mukaisesti.

Valmiit sohvat odottavat toimitusta asiakkaalle huoneessa, joka oli tarkoitettu talon keittiöksi.

Sohvat ovat laadukkaita ja kauniisti viimeisteltyjä. Niissä näkyy tuotteistaan ylpeän käsityöläisen kädenjälki. 

Sermad viimeistelee sohvaa

Sohvasesonki

Mihin tahansa työpajassa katsookin, kaikki on siististi ja huolellisesti paikoillaan. Vierailijalle käy selväksi, että Sermad on järjestyksen mies.

”Jumalalle kiitos, saanen sanoa, työni on mukavaa”, toteaa Sermad. Sesonki on aina vuoden lopussa ennen joulua, jolloin koteja kaunistetaan vaihtamalla vanha sohva uuteen. 

Työtä riittää silti muulloinkin. Nyt tekeillä on ainakin 15 sohvaa, jotka valmistuvat lähiviikkoina.

Sermad kiittää Jumalaa työstään, joka menestyy ja on taloudellisesti kannattavaa.

Kiitosta ja kasvuhaaveita

Sermadin yrityksellä on asiakkaita kaikkialla Niniven tasangolla Pohjois-Irakissa ja työtilanne on niin hyvä, että hän on voinut palkata ystävänsä avukseen. Nyt he molemmat saavat toimeentulonsa verhoiluliikkeestä.

Sermad on kiitollinen kaikille lahjoittajille, jotka mahdollistivat hänen yrityksensä investoinnit.

”En tarkoita kiitoksella pelkkää sanaa, sillä se ei riitä. Kiitokseni kumpuaa sydämeni pohjasta. Teidän tukijoiden ansiosta työni voi kehittyä.”

Sermad haaveilee yrityksensä kasvavan edelleen. Aina nähdessään uusia huonekaluja, uusia malleja ja uutta muotoilua hän kertoo rohkaistuvansa. Hänen tavoitteenaan on nähdä edistystä ja uusia ratkaisuja myös muotoilussa. 

“Muuttuva maailma tuo mukanaan uutuuksia, joihin tarttumalla pääsemme alallamme eteenpäin”, uskoo käsityöläinen Sermad.

Katso video

Auta vainottuja kristittyjä

https://opendoors.fi/lahjoita