Lehdet, Uutiset
29.02.2024

Isän hylkäämä Sara kuuluu nyt Jeesukselle

Kun irakilainen Sara* joutui perheensä hylkäämäksi, hän tunsi itsensä arvottomaksi. OD:n Toivon keskuksessa hän on löytänyt uuden ehjän identiteettinsä Kristuksessa.

Isä paiskasi oven kiinni, käänsi avainta lukossa ja lukitsi makuuhuoneen.

Sara joutui olemaan huoneessaan kymmenen päivää ilman ruokaa, koska isä oli raivoissaan hänen juuri paljastuneen kristillisen uskonsa takia. ”Olisit mieluummin vaikka karannut jonkun miehen kanssa mennäksesi naimisiin kuin tehnyt tämän”, hän sanoi Saralle.

On vaikea ymmärtää, miten tapahtumat nujersivat bagdadilaisen älykkään nuoren naisen – lääketieteen opiskelijan – itsetunnon niin kokonaisvaltaisesti. Sara kuitenkin rakasti isäänsä, ja hylkääminen oli haavoittanut häntä syvästi. Jeesuksesta hän ei silti luopunut. ”Olin yksinäinen ja toivoton, mutta säilytin uskoni ja rukoilin Jumalaa.”

”Olin yksinäinen ja toivoton.”

– Sara

Kuin ihmeen kautta Saran onnistui karata ja hän pakeni Pohjois-Irakiin. Kristityksi kääntyneenä naimattomana naisena hän oli silti äärimmäisen haavoittuvassa asemassa. Isä oli poistanut hänen nimensä perherekistereistä, ja hän joutui jatkuvasti miesten ahdistelemaksi. Jumala kuitenkin puuttui hänen elämänsä kulkuun ja johdatti hänet Toivon keskukseen.

Sara sai jättää taakseen rakkaimpiensa hänelle aiheuttaman kivun ja häpeän sekä astua maailmanlaajuisen seurakuntaperheen rakkauden täyteiseen ilmapiiriin. Kristittyjen yhteydessä häntä arvostetaan, rohkaistaan ja vahvistetaan uskossa.

”Elämäni oli aiemmin vailla tarkoitusta”, Sara kertoo. ”Sydämestäni puuttui se ilo ja rauha, joka minulla nyt on. Olen tällä hetkellä kiitollinen myös kaikesta siitä pahasta, mitä olen joutunut kokemaan, koska sen kautta olen oppinut tuntemaan paremmin Jumalaa ja olen saanut muuttua Hänen kuvakseen.”

”Jumala alensi voidakseen ylentää.”

– Sara
Naistenryhmän kokoontuminen Irakissa
OD:n tuen ansiosta irakilaiset naiset voivat osallistua opetuslapseuskoulutuksiin ja kasvaa uskossaan.

Sara käy nykyisin Open Doorsin Toivon keskuksen paikallisseurakunnassa. Toivon keskuksia on pelkästään Irakissa yli sata ja lisää muualla Lähi-idässä. Keskukset loistavat pimeässä toivon majakan lailla: ne tarjoavat vainotuille kristityille sielunhoitoa, hätäapua ja traumaterapiaa.

OD:n tukijoiden rukoustuki ja taloudellinen apu mahdollistavat sen, että Toivon keskukset voivat jakaa Raamattuja, järjestää raamattuopetusta ja muuta koulutusta ja traumaterapiaa sekä tarjota terveys- ja lääkintäpalveluja ja käynnistää toimeentulohankkeita.

Sara on osallistunut opetuslapseuskoulutukseen ja kuuluu myös naisten ryhmään, jossa hän tuntee olonsa turvatuksi ja rakastetuksi. Hän tietää identiteettinsä Kristuksessa ja on rohkeasti lähdössä muiden mukana julistamaan evankeliumia.

”Haaveilen saavani henkilöllisyystodistuksen, jossa sanotaan, että olen kristitty ja kuulun Jeesukselle”, hän kertoo. ”En ole koskaan katunut päätöstäni lähteä seuraamaan Jeesusta. Jumala johdatti minut vaikeuksien kautta lähemmäs itseään.”

Rukoile

  • Rukoile, että Saran usko ja palvelutehtävä Irakissa saisi kasvaa.
  • Rukoile, että Jumala koskettaisi Saran isän sydäntä ja ilmestyisi tälle.
  • Pyydä Jumalaa varjelemaan Saraa ja muita Lähi-idän vainottuja sisaria.

Lahjoita

Open Doors tekee yhteistyökumppaniensa kautta Iranin, Irakin ja muiden Lähi-idän maiden kristittyjen naisten parissa monimuotoista työtä.

* Nimi muutettu turvallisuussyistä