Selaa World Watch -listan maita

12. sijalla World Watch -listalla

Saudi-Arabia

WWL 2018: Sijalla 12, pisteitä 79/100

 

Asukasluku: 32.7 milj. (1.4 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainojen syitä

Saudi-Arabiassa kansalaisten yleinen mielipide on kristittyjä vastaan. Islamin uskosta kristityiksi kääntyneet kokevat painostusta enimmäkseen suvuiltaan, mikä voi tarkoittaa jopa tappouhkauksia. Hallituksen virkamiehet luovat ja ylläpitävät ankaraa islamilaista järjestelmää, joka kohtelee kristittyjä toisen luokan kansalaisina ja kieltää jumalanpalveluksiin kokoontumiset kaikilta muilta paitsi muslimeilta.

Islamilaiset johtajat koettavat toteuttaa tiukkaa islamilaista lakia kaikkia ihmisiä kohtaan, jotka saapuvat Saudi-Arabiaan, siis myös kristittyihin. Nämä lait ovat useimmiten suuri ongelma niille kristityiksi kääntyneille, joita pidetään edelleen muslimeina.

Vainon ilmeneminen

Useimmat Saudi-Arabian kristityistä ovat maassa asuvia ja tilapäisesti siellä työskenteleviä ulkomaalaisia tai siirtolaisia. Suurin osa ulkomaalaisista kristityistä tulee matala- ja keskituloisista maista, esimerkiksi Intiasta, Filippiineiltä ja Afrikasta, mutta myös länsimaalaisia on mukana.

Maahan tulevia aasialaisia ja afrikkalaisia käytetään hyväksi ja heidän työstään maksetaan liian vähän. Sen lisäksi he joutuvat usein verbaalisen ja fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi etnisen ja alemman asemansa takia – myös kristillisyys voi olla osasyynä kohteluun. Ulkomaalaisia kristittyjä rajoitetaan tiukasti jakamasta uskoaan muslimien kanssa ja kokoontumasta hartauksiin; näihin liittyy vaara joutua vangituksi tai karkotetuksi.

Muslimitaustaiset saudikristityt, joita joukossa ei ole paljoakaan, joutuvat vielä kovemman painostuksen kohteeksi. Tästä huolimatta heidän määränsä on ollut lisääntymässä ja he ovat rohkaistumassa jakamaan uskon sanomaa toisille internetissä ja kristillisten satelliitti-TV-kanavien välityksellä.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Irakista New Yorkiin

Kaksitoistavuotias irakilainen Noeh-poika matkusti joulukuussa Irakista New Yorkiin mukanaan yli 800 000 allekirjoitusta, jotka hän...

Yhtä perhettä

Huhtikuussa vietettiin Suomessa ”sisarusten päivää”, toukokuussa juhlistamme äitienpäivää ja isänpäivää puolestaan myöhemmin syksyllä. Nämä kaikki...

Toivo elää Homsissa

Toivo elää Homsissa, yhdessä Syyrian pommitetuimmista kaupungeista. 37-vuotias pastori, kreikkalaisortodoksi-isä Athanasios jakaa toivoa ja levittää...

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!