Lehdet Uutiset
29.02.2024

Pekka Simojoki: ”Nämä tarinat vetivät hiljaiseksi”

Muusikko Pekka Simojoki tutustui Nigerian kristittyjen kokemaan vainoon Keski-Nigeriassa. Open Doorsin traumakeskuksessa kohdattujen leskien tarinat vetivät puheliaan muusikonkin hiljaiseksi.

Nigeriassa kristityt ovat kuluneen vuosikymmenen aikana joutuneet useiden islamistiryhmien hyökkäysten kohteeksi. Boko Haram, fulani-islamistit ja Länsi-Afrikan Isis ovat tulleet niminä tutuiksi myös monille eurooppalaisille.

Ääri-islamistit järjestöt hyökkäävät järjestelmällisesti kristittyihin kyliin, polttavat talot, tuhoavat viljelykset, ryöstävät ja raiskaavat. Miehet yleensä tapetaan. Naisia ja lapsia kaapataan ja vaaditaan jättimäisiä lunnaita, Pekka taustoittaa tilannetta.

Vaikka Pekka oli kuullut tilanteen vakavuudesta, väkivaltaa kokeneiden kohtaaminen kasvotusten pysäytti.

”Kuulin Nigerian matkan aikana ainakin 40–50 lesken tarinan. Osa oli nähnyt oman puolisonsa tai oman lapsensa tappamisen. Nämä tarinat vetivät hiljaiseksi”, Pekka toteaa mietteliäänä.

Pekka Simojoki näki paitsi väkivallan jättämät haavat mutta myös Open Doorsin työn kautta annetun avun merkityksen.

”Oli vaikuttavaa nähdä, kuinka pidemmälle traumaterapiassa päässeet kertoivat, että olivat saaneet antaa islamisteille anteeksi. Se oli koskettavaa. Open Doorsin tuella nämä lesket olivat saaneet uuden elämän ja myös apua lasten koulumaksuihin ja tukea esimerkiksi asettumisessa uudelle paikkakunnalle tai starttirahan pienen yritystoiminnan käynnistämiseen. Kokonaisvaltaista ja erittäin tarpeellista apua leskille, joiden asema on muuten hyvin heikko”, Pekka Simojoki summaa.

Tutki tilaisuuksia, joihin Pekka osallistuu puhujana 14.3. – 24.3.2024

Voit selata tulevia tilaisuuksia tämän linkin kautta. Huom! Pekan ja Gracen osallistuminen tilaisuuksiin on mainittu tilaisuuden otsikossa.

Katso video Pekka Simojoen matkasta Nigeriaan

YouTube video