Uutiset
03.12.2023

Läsnäolon sielunhoitoa: nigerialaisen Yusufin, 22, tarina hylätystä rakastetuksi

Nigerian paikalliskumppanimme kertovat Open Doorsin tarjoamasta läsnäolon sielunhoidosta. Mistä läsnäolon sielunhoidossa on kyse ja miten se muutti Yusufin elämän?

Tiedämme, että vainotut uskovat ja erityisesti uudet kristityt tarvitsevat rohkaisuksi tietoa siitä, etteivät he ole yksin.

Siksi paikalliskumppanimme viipyvät haavoitettujen veljiemme ja sisartemme luona. He rukoilevat heidän kanssaan ja vakuuttavat heille, että Jumala – ja myös maailmanlaajuinen kirkko – tuntee heidät nimeltä ja tietää heidän tarinansa.

Uhmakas päätös seurata Jeesusta

Yusuf* oli vain 8-vuotias kuullessaan evankeliumin. Muslimivaltaisessa Pohjois-Nigeriassa asuva perhe ei kuitenkaan antanut pojan hakeutua tämän hyvän sanoman pariin. Perhe teki kaikkensa estääkseen Yusufia tapaamasta muita kristittyjä.

Lopulta he lähettivät hänet asumaan kauas kotoa enonsa luokse, joka pyrki kitkemään kristillisyyden pojan elämästä esimerkiksi viemällä häntä moskeijaan.

20-vuotias Yusuf teki vuonna 2022 uhmakkaan päätöksen: hän lakkasi käymästä moskeijassa.

Enon pyrkimyksistä huolimatta Yusufin onnistui kuitenkin tavata muita uskovia.

Vuoden 2022 huhtikuussa 20-vuotias Yusuf teki vihdoin uhmakkaan päätöksen: hän lakkasi käymästä moskeijassa. Sitten hän keräsi kaiken rohkeutensa ja antoi elämänsä Jeesukselle, vaikka tiesi perheensä vastustavan sitä jyrkästi.

Lähes välittömästi tämä nuori uusi uskova joutui maksamaan kalliin hinnan valinnastaan.

Uusi perhe seurakunnassa

Kun perhe sai vihiä Yusufin elämänmuutoksesta, he alkoivat uhkailla häntä. Pian hän huomasi tulleensa oman perheensä hylkäämäksi ja kodistaan häädetyksi. Siinä tilanteessa paikalliskumppanimme tapasivat hänet.

Jumalan armosta Yusuf löysi tiensä yhteen Open Doorsin paikkakunnalla pitämään opetuslapseuskouluun. Siellä hän on saanut pelkäämättä seurata Jeesusta ja opiskella koko vuoden muiden muslimitaustaisen kristittyjen kanssa.

Yusuf rukoilee, että hänen omakin perheensä saisi vielä kokea Jeesuksen ehdottoman ja muuttavan rakkauden.

Yusuf on kiitollinen Jumalalle uudesta seurakuntaperheestään. Hän rukoilee, että hänen omakin perheensä saisi vielä kokea Jeesuksen ehdottoman ja muuttavan rakkauden. Hän pyytää Jumalaa käyttämään häntä ”työmiehenä viinitarhassaan”.

Rukoillaan veljemme kanssa, että hänen rukouksiinsa vastataan ja että hän saa nähdä Jumalan toimivan elämässään!

*Nimi muutettu turvallisuussyistä