Lehdet
27.10.2023

Lahjaksi valoisampi tulevaisuus

Jennyllä, 12, oli edessään vaikeuksien, vainon ja kamppailun täyteinen tulevaisuus. Sitten Open Doorsin tukijat astuivat esiin ja muuttivat tarinan kulun.

Jenny ei voi unohtaa hetkeä, jolloin näki ensimmäistä kertaa isänsä itkevän.

Isä oli palannut kotiin kalastettuaan uutterasti päiväkausia heidän kotinsa lähellä Filippiineillä. Kristillisen uskonsa vuoksi hän joutuu usein kalastamaan vain tietyillä alueilla, ja tällä kertaa toiset kalastajat olivat hyökänneet sekä sanallisesti että fyysisesti. Kristittyjä oli jopa tapettu.

”Sattui sydämeen nähdä isä niin musertuneena”, sanoo Jenny, jonka silmät kostuvat muiston voimasta. ”Hän ei pystynyt kalastamaan moneen viikkoon. Olen kiitollinen Jumalalle, joka piti meistä huolta.”

Jenny asuu perheineen paalujen varaan rakennetussa talossa Etelä-Filippiineillä. He kuuluvat yhteen alueen 13 heimosta. Heidän ryhmänsä on kaikkein syrjityin. Hallitus käyttää heistä jopa lyhennettä DOME: deprived, oppressed, maltreated, exploited (suom. riistetyt, sorretut, kaltoinkohdellut, hyväksikäytetyt).

Jenny on omiensakin joukossa poikkeuksellisen haavoittuvaisessa asemassa, koska hän kuuluu kristittyyn perheeseen. ”Koulussa minua kohdellaan huonosti ja minusta puhutaan ilkeyksiä”, Jenny sanoo. Tulevaisuus ei ole sen valoisampi: tyypillisesti Jenny voisi odottaa avioituvansa pian ja sen jälkeen viettävänsä loppuelämänsä lasten, kotiaskareiden ja vaikeuksien ympäröimänä.

Sellainen ei kuitenkaan ole Jennyn tulevaisuus. Sinä olet antanut hänelle jotakin parempaa.

Olen todella kiitollinen tuesta, jonka annoit lukutaitokurssille.

– Jenny

Sinun tuellasi Open Doorsin kumppanit perustivat lukutaito-ohjelman Jennyn kotiseudulla. Jenny rakastaa uuden oppimista ja loistaa yhtenä luokkansa tähtioppilaista. Ohjelma on saanut hänet unelmoimaan. ”Haluan saada aikaan muiden ihmisten elämässä positiivisen muutoksen. Haluan opettajaksi tai sisareni lailla nuoriso-ohjaajaksi kotikirkkoon ja auttaa muita kasvamaan uskossa”, Jenny sanoo.

Hymyilevä filippiiniläistyttö pitää kädessään askartelemaansa joulutähteä
Jenny menestyy koulussa ja haaveilee nuorisojohtajan tai opettajan ammatista. Olet antanut hänelle valoisan tulevaisuuden.

Jennyn positiivisuus ja sinnikkyys tarttuvat. Parhaillaan hän on täynnä innostusta joulusta. ”Rakastan joulua valtavasti, koska se täyttää minut onnellisuudella”, hän hymyilee. ”En muulloin saa lahjoja, mikä tekee siitä erityistä, ja silloin me muistamme, miten paljon Jumala minua ja perhettämme rakastaa.”

Tänä jouluna Jenny muistaa myös sinua. Hän haluaa välittää viestin kiittääkseen sinua lahjoistasi ja rukouksistasi. ”Olen todella kiitollinen tuesta, jonka annoit lukutaitokurssille”, hän sanoi. ”Se on innoittanut minua ja muita lapsia unelmoimaan isosti ja tietämään, että Jeesus on meidän puolellamme.”

Rukoile

  • Kiitä Jennyn toiveikkaasta tulevaisuudesta, jonka tukesi mahdollistaa. Rukoile, että jonakin päivänä hän toteuttaa unelmansa.
  • Rukoile Jennyn perheen puolesta heidän kamppaillessaan talousvaikeuksien kanssa. Pyydä Jumalaa suojelemaan heitä ja lopettamaan vainon.
  • Rukoile lukutaito-ohjelmaa Filippiineillä järjestävien Open Doorsin kumppanien puolesta.