Lehdet
15.11.2017

Kristityt Syyriassa ja Irakissa

Miljoona toivon ääntä

Tämän kampanjan aihe on ajankohtainen, mutta itse kampanja päättyi vuoden 2017 lopussa. Kiitos kaikille tukijoille!

Syyriassa ja Irakissa asuvat kristityt pyytävät tukeamme. He haaveilevat miljoonasta äänestä, jotka johtaisivat muutokseen, tulevaisuuteen ja toivoon. Anna heille äänesi – lisää nimesi maailmanlaajuiseen vetoomukseen!

Miksi minun pitäisi allekirjoittaa?
Syyrialaiset ja irakilaiset kristityt ovat kertoneet, mikä tukisi heidän tulevaisuuttaan omassa maassaan kaikkein parhaiten. Maailmanlaajuinen vetoomus on käytännöllinen tapa varmistaa, että heidän äänensä tulee kuulluksi ja että heidän tulevaisuutensa turvataan.

Mitä teette allekirjoituksille?
Joulukuussa 2017 Open Doors luovuttaa yhteistyökumppaneidensa kanssa vetoomuksen Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerille New Yorkissa.

Miksi juuri miljoona?
Haluamme varmistaa vetoomuksen vaikutukset keräämällä näin suuren määrän allekirjoituksia. Allekirjoitusten suuri määrä viestittää selkeästi myös Lähi-idän kristityille, että heitä ei ole unohdettu vaan he saavat tukea ympäri maailmaa.

Miksi juuri nyt?
Syyrian ja Irakin kristityt tarvitsevat mahdollisuuden palata kotiin. He tarvitsevat myös tunteen siitä, että heillä on tulevaisuus ja toivo.

Onko tällä mitään vaikutusta?
Saimme vuoden 2013 Pelasta Syyria -vetoomukseemme yli 300 000 allekirjoitusta, minkä ansiosta YK tunnusti, että kristityt ovat olleet Syyrian kriisissä erityisen haavoittuvaisia

Vuonna 2010 yli 428 000 ihmistä allekirjoitti Vapaus uskoon -vetoomuksen uskonnon loukkaamista koskevaa päätöslauselmaa vastaan. Tämä YK:n päätöslauselma olisi muun muassa antanut muslimivaltioille oikeuden syrjiä ja vainota kristittyjä näissä maissa päätöslauselman pohjalta ja siihen viittaamalla. Päätöslauselmaa ei hyväksytty eikä ole tuotu esille vuodesta 2012 lähtien, mikä on merkittävä voitto uskonnonvapaudelle.

Nämä kampanjat osoittavat, miten suuri vaikutus sillä on, että kristityt ovat yhtä ja puhuvat samalla äänellä.

Miksi minun pitää antaa sähköpostiosoitteeni?
Haluamme mielellämme jatkossakin päivittää sinua siitä, mitä Lähi-idän kristityille tapahtuu ja jakaa uutisia aiheesta. Älä huolestu, emme anna sähköpostiosoitettasi eteenpäin.

Miten vetoomuksen sisältöön päädyttiin?
Vetoomuksen sisältö on syyrialaisten ja irakilaisten kristittyjen kanssa käytyjen kahdeksan kuukautta kestäneiden kattavien keskusteluiden tulosta. Keskusteluiden tarkoituksena oli antaa meille tietoa siitä, miten kristityt ymmärtävät yhteiskunnallisen roolinsa ja miten voimme auttaa heitä parhaiten.

Mitä muuta voin tehdä?
Voit rukoilla syyrialaisten ja irakilaisten kristittyjen puolesta. Voit levittää viestiä eteenpäin ja kutsua ystäviäsi, perheesi, pienryhmäsi tai seurakuntasi jäseniä allekirjoittamaan vetoomuksen. Voit myös rohkaista kristittyjä Syyriassa lähettämällä heille lyhyen englanninkielisen tervehdyksen osoitteeseen finland@od.org. Välitämme sen syyrialaisten kristittyjen käytössä olevaan kännykkäsovellukseen.

Mitä Open Doors tekee?
Open Doors auttaa vainottuja kristittyjä yli 60 maassa. Jaamme Raamattuja ja muuta kristillistä kirjallisuutta, koulutamme johtajia ja kristityiksi kääntyneitä, autamme kristittyjä hankkimaan toimeentulonsa kouluttautumalla ja mikrolainojen avulla sekä tarjoamme traumaterapiaa, ensiapua ja paljon muuta.