Lehdet
02.01.2023

Kristuksen valona pimeässä maassa

Siitä lähtien kun Taleban valtasi Afganistanin reilut puolitoista vuotta sitten, maan kristityt ovat olleet hengenvaarassa. He kuitenkin turvautuvat Jeesukseen ja saavat toivoa maailmanlaajuisen kirkon tuesta
ja rukouksista.

Kristittyjä kutsutaan sanalla ‘kafir’, syntinen tai vääräuskoinen. Jos joku paljastuu kristityksi, hänet ja hänen perheensä surmataan välittömästi.” Näin pakolaisena elävä Nilofer* kertoo siitä hinnasta, joka Jeesuksen seuraamisesta on maksettava hänen kotimaassaan Afganistanissa. Hän on yksi monista kristityistä, jotka pakenivat, kun Taleban vyöryi Kabuliin ja kaappasi vallan elokuussa 2021. ”Jos olisin nyt Afganistanissa, en tosiaankaan olisi enää elossa.”

”Jumala ei ole hylännyt afganistanilaisia kristittyjä.”

Viime vuonna Afganistan nousi Open Doorsin World Watch List -raportin kärkeen, eli se on maailman vaarallisin maa elää kristittynä. Afganistanin kirkko on kuihtunut ja piilossa ja kärsii kiivaasta vainosta.

Talebanin sotilaat ovat kolunneet kyliä, kulkeneet ovelta ovelle etsien kristittyjä ja käyttäneet silmitöntä väkivaltaa löytäessään heitä. Tytöt eivät enää käy koulua, ja naiset, jotka eivät suostu käyttämään hijabia, pahoinpidellään tai jopa tapetaan.
Jumala antaa voimaa kestää kärsimystä

Open Doorsin yhteistyökumppani Hana* kertoo: “Afganistanin kristityt kokevat velvollisuudekseen pysyä Kristuksen valona pimeässä maassa, ja moni kuolee uskonsa vuoksi. Heidän vuokseen Jumala siunaa heidän kotimaataan, vaikka heidän maanmiehensä suhtautuvat heihin vihamielisesti. Vaikka kristittyjä on vain kourallinen, Jumala ei ole hylännyt heitä. Hän vastaa heidän rukouksiinsa, antaa heille voimaa kestää kärsimystä ja johdattaa maailmanlaajuisen kirkon, kuten sinut, rukoilemaan.”

”Te tulitte avuksemme ettekä antaneet meidän kadota pimeyteen.”

Lahjoituksilla tarjotaan elintärkeää apua kristityille pakolaisille. Open Doorsin yhteistyökumppani Miranda* vieraili salaisessa yhteisasumuksessa majailevien perheiden luona. ”Jokainen heistä oli myynyt kaiken omaisuutensa päästäkseen sinne”, Miranda kertoi. ”Elämä on kuitenkin vaikeaa. He ovat ammattitaitoisia lääkäreitä ja sairaanhoitajia, mutta he eivät voi tehdä työtä. Silti heidän täytyy maksaa pakolaisstatuksensa uusimisesta joka vuosi.”

”Te tulitte avuksemme ettekä antaneet meidän kadota pimeyteen”, sanoo eräs kristitty. Teidän lahjoituksillanne hankitaan ruokaa ja välttämättömiä tarvikkeita apua tarvitseville perheille. Ennen kaikkea lahjoituksenne kertovat afganistanilaisille kristityille, että he eivät ole yksin.

Rukoile Afganistanin puolesta

  • Pikaisesti turvaa kristityille
  • Kristityille pääsyä koulutukseen ja sairaanhoitoon
  • Kirkolle voimaa pysyä rohkeana ja uskollisena myös pimeinä aikoina
  • Varjelusta yhteistyökumppaneillemme, jotka vaarantavat henkensä auttaakseen vainottuja kristittyjä

* Nimet muutettu turvallisuussyistä