Uutiset
28.12.2022

“Ylistäkää Herraa uudesta kaivostamme!” – Kirje Ahmadilta* Afganistanista

Afgaanikristitty Ahmad kertoo kirjeessään uuden kaivon vaikeasta syntyprosessista alueella, jolla piileskelee paljon afgaanipakolaisia. Jumalan ihmeen ansiosta vettä löytyi poraamalla 240 metrin syvyydestä.

Rakkaat siskot ja veljet,

Minulla on todella hyviä uutisia. Olemme aloittaneet työskentelyn Keski-Aasiassa sijaitsevan kotimaamme ja Afganistanin rajalla. Vaikka alueella on miltei mahdoton julistaa evankeliumia, olemme Herran armosta kuitenkin pystyneet toimimaan täällä.

Tällä hetkellä alueella piileskelee paljon Afganistanin pakolaisia ilman ruokaa, juomavettä ja vaatteita.

Alueen maasto on ilmastonmuutoksen myötä muuttunut karuksi, minkä vuoksi vedensaanti on muuttunut mahdottomaksi. Vain ne harvat perheet, joissa joku perheenjäsenistä on töissä, pystyvät pienillä tuloillaan ostamaan vettä.

Käytännössä ihmiset siis juovat sadevettä sekä ojien ja jokien vettä.

Ahmad*

Käytännössä ihmiset siis juovat sadevettä sekä ojien ja jokien vettä. Riski sairastua on todella suuri.

Olemme rukoilleet tilanteen puolesta paljon. Jumalan armosta, teidän avullanne ja rukoustenne tuella meidän ja tämän alueen ihmisten unelmasta on tullut totta. Olemme poranneet 240 metrin syvyyteen ja löytäneet vettä!

Matka tähän pisteeseen oli vaikea. Monet poraamisessa mukana olleet olivat ensin haluttomia osallistumaan projektiin, sillä ei ollut varmaa, löytyisikö alueelta vettä lainkaan. Lisäksi meiltä puuttui laitteisto, jolla pystytään poraamaan riittävän syvälle.

Onneksemme löytyi eräs yritys, joka lupasi auttaa meitä. He hankkivat tarvittavan erikoislaitteiston, jolla poraaminen riittävän syvälle onnistui.

Pohjavettä etsittiin poraamalla vuorokauden ympäri kolmessa vuorossa. Viimein ihme tapahtui, ja kuukauden työn jälkeen saavutimme toivotun syvyyden ja löysimme vettä.

Nyt paikalliset asukkaat, afgaanipakolaiset, pappimme perheineen ja muut kristityt siskot ja veljet voivat käyttää tätä vettä ilmaiseksi. Kunnia Herralle!