Lehdet
15.11.2017

Jumalan työtä vainojen kautta

Älkää rukoilko, että vaino lakkaisi

– Egyptiläisen järjestön johtaja

Kristittyjen määrä kasvaa Egyptissä vainoista huolimatta – tai juuri niiden vuoksi. Open Doorsin egyptiläisen kumppanuusjärjestön johtaja Michael ei siksi kehota suomalaisia kristittyjä rukoilemaan, että vaino lakkaisi. Hän kehottaa meitä rukoilemaan sen sijaan, että Egyptin kristityt loistaisivat edelleen Kristuksen rakkautta, että heillä olisi anteeksiannon henki ja rohkeutta todistaa Jeesuksesta. Michael vieraili Suomessa 5.–8.10. kertomassa Egyptin kristittyjen tilanteesta.

Jopa puolet Lähi-idän kristityistä asuu Egyptissä, ja Egyptin kristityt ovatkin kokeneet vuosisatojen kuluessa paljon vainoa.

– Egyptin kirkko on elossa ja se kasvaa. Tämä ei johdu siitä, että Egyptin kristityt olisivat sankareita. Se johtuu siitä, että palvomme uskollista Jumalaa, Michael painottaa.

Egyptin ”arabikevään” 2011 vallankumous oli käännekohta. Sen jälkeen Egyptin kristityt ovat kokeneet yhä enemmän vainoa. Radikaalimuslimit ovat tehneet useita pommi-iskuja kirkkoihin ja polttaneet kirkkoja. Viimeisten kahdeksan kuukauden aikana äärimuslimit ovat tehneet kahdeksan iskua, joissa on kuollut noin sata kristittyä.

Kristittyjen kokema vainot Egyptissä

  • Egyptin väestöstä noin 10-15% on kristittyjä.
  • Henkilökortissa mainitaan uskonto eikä muslimi saa muutettua viralliseen henkilökorttiin uskontokuntaansa kristityksi.
  • Kristityt saavat monesti virastoissa, terveydenhuollossa ja kouluissa huonompaa kohtelua kuin muslimit.
  • Viimeisen 10 kuukauden aikana yli 100 kristittyä on tapettu terroristi-iskuissa.
  • Kymmeniä kristittyjen perheiden tyttöjä kaapataan vuosittain ja pakkonaitetaan muslimimiehille Egyptin syrjäseuduilla.

– Egyptissä puhutaan nyt kristittyjen rakkaudesta ja anteeksiannosta sosiaalisessa mediassa ja jopa televisiossa. Ihmiset ihmettelevät, miksi kristityt, kaikista iskuista huolimatta, ovat niin rakastavia ja armahtavia.

Miten seurakunta toimii?

Egyptiläiset kristityt kokoontuvat rukoilemaan yhdessä pienryhmiin ja valtaviin rukouskokouksiin. He rukoilevat myös poltetuissa kirkoissa ja jopa avoimen taivaan alla. Kuten Michael sanoo, kirkko ovat ihmiset, eivät rakennukset.

– Toivomme ei perustu siihen, että egyptiläisten kristittyjen olosuhteet paranevat, vaan Jumalan suureen rakkauteen, armoon ja myötätuntoon. Jumala on meille uskollinen, Michael kuvailee.

Michael pyytää suomalaisilta veljiltä ja sisarilta rukousta Egyptin kristittyjen puolesta.

– Älkää rukoilko sitä, että vaino lakkaisi. Raamattu sanoo, että kaikkia niitä vainotaan, jotka elävät oikeamielisesti Jeesukselle. Jumala tietää, mitä käymme läpi. Hän ei ole unohtanut meitä. Rukoilkaa sen sijaan, että me kristityt jatkamme loistamista ja että meillä on rakkauden ja anteeksiannon henki. Se muuttaa yhteiskuntamme. Rukoilkaa meille rohkeutta todistaa Jeesuksesta.