Uutiset
01.11.2023

Perheenäidin todistus Jeesuksen seuraamisen hinnasta Afganistanissa

Afgaanikristittyjen elämästä on vain harvoin tietoa saatavilla. Vielä vähemmän kuullaan niistä afgaaniuskovista, jotka yhä elävät kotimaassaan. Tämä surullinen ja harvinainen kertomus Afganistanista avaa sitä, millaista on elää kristittynä Talebanin hallitsemassa maassa.

Open Doorsin paikallinen kumppani jakoi meille tarinan, joka kertoo haasteista ja vaaroista, joiden keskellä nämä uskovat elävät päivittäin – vain siksi, että perhe, heimo ja kansa pitävät heitä pettureina, koska he ovat hylänneet islamin seuratakseen Jeesusta. 

En päässyt eroon ajatuksesta, että minun tulisi pyytää mieheltäni Raamattu.

Yasaman*

Tarina on surullinen. Meidän on kuitenkin tärkeä syventyä siihen, koska se auttaa ymmärtämään, miten rukoilla näiden kristittyjen puolesta.

Kaikki alkoi unesta ja Raamatusta

Nimeni on Yasaman*, ja haluan kertoa teille tarinani.

Menin naimisiin 11 vuotta sitten. Minulla on viisi lasta, joista vanhin on 10 ja nuorin 1,5-vuotias. Mieheni oli opettaja. Hän tuli uskoon kaksi ja puoli vuotta sitten. Hän halusi jakaa uskon kanssani, mutta se ei kiinnostanut minua. Riitelimme usein. Välimme kiristyivät niin, että suunnittelin avioeroa ja lopulta vein lapset vanhempieni luo.

Sitten eräänä yönä unessa minulta kysyttiin, olinko lukenut Raamattua.

Koin uudistuneeni ja tunsin Jumalan läsnäolon ja rauhan ympäröivän minua.

Yasaman*

Uni oli puhutteleva: en päässyt eroon ajatuksesta, että minun tulisi pyytää mieheltäni Raamattu, jotta voisin tehdä tietoisen uskonratkaisun. Kun mieheni tuli hakemaan meitä kotiin vanhempieni luota, pyysin häneltä Raamatun.

Luettuani sen elämäni muuttui täydellisesti. Koin uudistuneeni ja tunsin Jumalan läsnäolon ja rauhan ympäröivän minua. Avioliittommekin eheytyi, ja olimme hyvin onnellisia.

Riskit käyvät toteen

Kotimme sijaitsi erään moskeijan lähellä, ja ilmeisesti siellä oli alettu epäillä mieheni toimia. Kerran hänen mennessään aamuvarhaisella ostamaan leipää kaksi miestä lähti seuraamaan häntä. He hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja tappoivat hänet aivan kotimme lähistöllä.

Olin järkyttynyt, yksin ja peloissani. Uskova tuttavaperhe kävi kuitenkin tukenani. He lohduttivat minua ja rohkaisivat minua jatkamaan mieheni hengellistä työtä. Heidän avullaan uskoni vahvistui, ja vähitellen olin valmis evankelioimaan muita.

Nyt olen yksinhuoltaja. Muutamat uskonystävät tukevat perhettämme taloudellisesti, ja se kattaa ruokakulumme, mutta ei juuri muuta. Lasteni tulevaisuus huolettaa, ja siihen rukoilen johdatusta.

Rukousaiheita Yasamanin perheen puolesta

Open Doorsin kumppanit pyytävät rukoilemaan Yasamanin puolesta seuraavasti:

  • Rukoile, että hän löytää toimeentulotavan perheelleen ja tulee taloudellisesti riippumattomaksi.
  • Rukoile, että Jumala antaa hänelle viisautta kertoa toisille Jeesuksesta.
  • Rukoile, että Jumala kasvattaa alueen seurakuntaa sekä varjelee uusia uskovia ja antaa toivon monille.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Kuuntele podcast