Lehdet
02.11.2021

Joululahja tuo toivoa ympäri vuoden

Joulu voi olla katkeransuloinen juhla 13-vuotiaan nigerialaisen Selen kaltaisille lapsille, jotka ovat menettäneet rakkaitaan vainon tähden. Pitkäaikainen tuki ja maailmanlaajuisen seurakunnan esirukous auttavat tekemään hänen joulustaan erityisen ja tulevaisuudesta valoisan.

Selen kasvot loistivat hänen avatessaan joululahjansa. Uusi paita, housut ja kuvitettu Raamattu olivat juuri sitä, mitä hän oli toivonut. Open Doorsin uskolliset tukijat tekivät lahjan antamisen mahdolliseksi.

Selelle ja hänen perheelleen joulu on kipeää aikaa. He rakastavat juhlia Jeesuksen syntymää yhteisönsä kanssa, mutta he ovat myös erittäin tietoisia tyhjästä tuolista joulupöydässä. Selen isä tapettiin kristillisen uskonsa tähden vuonna 2011. Open Doors tukee Seleä ja hänen perhettään ei vain tänä jouluna, vaan ympäri vuoden kustantamalla Selen koulunkäynnin.

”Haluan kiittää kaikkia veljiä ja sisaria, jotka auttavat minua maksamaan koulumaksut, Jumala heitä siunatkoon.”

Toivon koulu

”Haluan kiittää kaikkia veljiä ja sisaria, jotka auttavat minua maksamaan koulumaksut, Jumala heitä siunatkoon”, Sele sanoo. ”Jos en kävisi koulua, olisin surullinen, sillä minusta ei voisi silloin tulla lääkäriä.”

Sele rakastaa koulunkäyntiä ja tekee kovasti töitä unelmansa, lääkäriksi tulemisen, eteen, voidakseen ”pelastaa henkiä ja auttaa ihmisiä”. Koulun jälkeen hän tekee läksynsä, mutta hänen on myös tehtävä raskaita töitä maatilalla auttaakseen äitiään perheen ruokkimisessa. Isän työpanos oli perheelle hyvin tärkeä ja sen puuttuminen on koetellut heitä.

”Mieheni eläessä elimme rauhassa. Hän oli maanviljelijä ja piti huolta toimeentulostamme”, kertoo Cecelia, Selen äiti. Miehensä kuoltua kylän kristittyihin kohdistuneessa hyökkäyksessä Cecelia ”päätti pitää kiinni Jeesuksesta”.

Ruokaa ja uskoa

Sele käy kristillistä koulua, jossa hän saa rukoilla ja jakaa uskoaan turvallisesti ja vapaasti. Arvokkaan koulutuksen lisäksi Sele kasvaa kristittynä ja oppii lisää uskosta, jonka tähden hänen isänsä kuoli.

”Päätin pitää kiinni Jeesuksesta.”

Cecelia on ylpeä poikansa asenteesta ja saavutuksista. Hän on myös kiitollinen saamastaan avusta, jonka ansiosta hän voi lähettää Selen kouluun. Hän sanoo: ”Kiitän Jumalaa Open Doorsista, he auttavat minua. He käyvät jatkuvasti luonani ja auttavat minua aina Selen koulumaksuissa. Kiitämme teitä paljon.”

Rukoile

  • Rukoile, että Jumala suojelee Seleä ja hänen perhettään, että he voisivat olla yhteisönsä valo ja suola.
  • Rukoile rauhallista joulua Selelle ja muille vainotuille kristityille.
  • Rukoile, että heidän kokemansa toivo ja riemu vaikuttaisi ihmisiin heidän ympärillään.

Lue lisää vainon vaikutuksista lapsiin Opendoors.fi/vainotut-lapset

Podcast