Lehdet
05.07.2021

Heinäkuussa 31 päivää rukousta Intian puolesta

Äärihindujen tavoitteena on propagandan ja vainon avulla hävittää kristinusko Intiasta. Open Doors toimii paljastaakseen valheet ja vastakseen niihin tosiasioilla. Tue kampanjaa rukouksin.

Kristityt ovat Intiassa hyvin pieni vähemmistö: tällä hetkellä heitä on alle viisi prosenttia väestöstä. Yhteisönsä perinteisen uskonnon jättänyt Jeesuksen seuraaja saattaa olla perheensä tai kylänsä ainoa kristitty.

Vaikka perimätiedon mukaan evankeliumi saavutti Intian jo ensimmäisellä vuosisadalla, kristityille väitetään, että kristinusko on ulkomainen uskonto. Heitä syytetään yhteisönsä jumalien vihastuttamisesta ja huonon onnen tuomisesta. Alueilla, joilla kääntyminen toiseen uskontoon on kiellettyä, kristittyjä syytetään lain rikkomisesta.

Kristityistä harhaanjohtavaa tietoa levittäneet kampanjat ovat johtaneet ankariin vainoihin ja väkijoukkojen hyökkäyksiin. Muista erillään olevat kristityt ovat joutuneet hylätyiksi. He eivät saa työtä, heidät karkotetaan kodeistaan, heitä hakataan ja vangitaan ja joskus heidät jopa tapetaan.

Koronatilanne vaikeutti kristittyjen asemaa

Viime vuonna Intian kristityt olivat entistä eristyneempiä, moni menetti kaikki tulonsa, ja todella monet joutuivat fyysisten hyökkäysten kohteiksi uskonsa vuoksi.

Väkivaltaa yleisempää oli syrjintä, joka myös voi olla hengenvaarallista. Tuhannet kristityt eivät uskonsa vuoksi saaneet hallituksen ruoka-apua sulkutilojen aikana. He olisivat nääntyneet nälkään ilman Open Doorsin paikallisten kumppaneiden apua. Siksi rukoukset ja taloudellinen tuki ovat elintärkeitä. Kristittyjä voidaan rohkaista kertomalla heille, että he ovat osa maailmanlaajuista perhettä, joka välittää heistä.

Osana Kristuksen perhettä

Vainosta huolimatta monet kristityt veljemme ja sisaremme pitävät rohkeasti kiinni uskostaan. Uudet uskovat kertovat usein ihmeparantumisista Jeesusta rukoiltuaan. He ovat nähneet hänen toimivan voimassaan ja tietävät hänen olevan todellinen.

Kun rukoilemme heinäkuussa Intiassa olevan seurakuntaperheen puolesta, saamme uskoa Jumalan vastaavan. Ja kun intialaiset veljemme ja sisaremme tietävät uskovien ympäri maailmaa rukoilevan heidän puolestaan, he eivät koe olevansa yksin, tuntui heistä miltä tahansa.

Viikko 1 Valheet ja totuus

”Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.” (Joh. 8:32)

Kristityistä väärää tietoa levittävät kampanjat ovat osaltaan johtaneet vakavaan vainoon ja ajaneet väkijoukkoja harjoittamaan väkivaltaa.

Viikko 2 Valheet johtavat toimintaan

“Röyhkeät mustaavat minua valheillaan, mutta minä seuraan kaikessa sinun säädöksiäsi.” (Ps. 119:69)

Levittäessään valheita kristityistä Intian ääriryhmät ovat valitettavasti saaneet johdettua monia harhaan ja konkreettiseen toimintaan kristittyjä vastaan.

Viikko 3 Tukenne auttaa kirkkoa selviämään hengissä

”Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.” (Matt. 25:35–36)

Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit tarjoavat vainotuille käytännön apua, koulutusta ja rohkaisua.

Viikko 4 Valo loistaa pimeydessä

”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” (Joh. 1:5)

Intian kristityt ovat kärsineet vainoista ja pandemiasta, mutta silti he ovat pimeydessä loistava valo ja Intian kirkon tulevaisuuden toivo.

Viikko 5 Pyhien rukoukset

”Minä huudan sinua avuksi, Jumala, ja sinä vastaat minulle.” (Ps. 17:6)

Rukouskuukauden kolmena viimeisenä päivänä muistetaan kolmen paikallisen yhteistyökumppanin rukouspyyntöjä.