Uutiset
23.02.2021

En koskaan ajatellut, että Jumala toteuttaisi tahtoaan minun elämäni kautta

Silvia ja Leopoldo, meksikolainen pastoripariskunta, joutui omassa yhteisössään katolilaisten naapureiden vainon kohteeksi. Open Doorsin traumaterapian avulla koko perhe on Jumalan armosta saanut toipua haavoistaan.
>
Silvia kiertää kätensä jalkojensa ympärille, kun aloitamme haastattelun. Hän vaikuttaa hieman hermostuneelta joutuessaan käymään läpi tuskallisia kokemuksiaan. Leopoldo, joka on toipunut saamistaan vammoista, on vahva ja osoittaa vankkumatonta uskoa Jumalaan. Pariskunta joutui muuttamaan kotikaupungistaan, jossa he varttuivat ja myöhemmin kasvattivat kolmea lastaan. Heidän kasvoistaan näkee, että he ovat kokeneet paljon.
>
Silvia ja Leopoldo ovat kotoisin pienestä katolilaisenemmistöisestä San Juan Ozotepecin kaupungista Keski-Meksikosta. Vaikka heillä on katolilaisten kanssa sama usko, heitä vainottiin heidän evankelikaalisuutensa vuoksi.
>
Molemmat olivat alkujaan katolilaisia ja elivät rauhallista elämää. Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 2002, kun eräs henkilö kehotti Leopoldoa lukemaan Raamattua, josta hän löytäisi vastauksia elämänsä ongelmiin. Leopoldo alkoi lukea Sanaa ja huomasi, missä kohdin oli elämässään mennyt harhaan. Yhteisössä jotkut alkoivat huomata muutoksen Leopoldon elämässä, ja tämä joukko perusti hänen kanssaan oman seurakunnan. Kun Leopoldosta viiden vuoden kuluttua tuli seurakunnan pastori, alkoivat vainot.
>
Muut pikkukaupungin asukkaat eivät katsoneet pienen seurakunnan kasvua hyvällä vaan halusivat estää sen. Vainon keskiössä oli pastori Leopoldo ja hänen perheensä, jotka joutuivat kokemaan monenlaista vihamielisyyttä: heidän kodistaan katkaistiin vesi ja sähkö, he eivät voineet käyttää paikallisia terveyspalveluja, lapsia kiellettiin käymästä koulua, ja jopa heidän omaisuuttaan tuhottiin.
>

Kristityt voivat kokea vainoa myös toisen kristillisen kirkkokunnan jäsenten taholta.


>

Vaino pahenee

Vuonna 2013 tapahtui jotakin, mikä muutti kaiken. Perheessä elettiin tavallista aamua. Leopoldo, Silvia ja yksi lapsista olivat aamupalalla, kun he kuulivat väkijoukon lähestyvän – tavoitteena tappaa pastori.
>
Väkijoukko saapui talolle ja vei pastorin väkivalloin kaupungin keskustaan. Silvia seurasi joukkoa hetken aikaa, mutta palasi sitten peloissaan kotiin eikä tiennyt, mitä hänen miehelleen tapahtui. Sitten hän näki väkijoukon lähestyvän kotiaan. ”Ajattelin, että nyt he tulevat hakemaan minut ja poikani.” Silvia pysyi sisällä ja huolehti pojasta. Sitten hän tajusi, että väkijoukko oli tullut tuhoamaan kirkon, joka oli heidän kotinsa edessä. Hän kuuli ihmisten sanovan, että seuraavaksi he hyökkäisivät hänen kotiinsa. Silvia rukoili ja soitti appivanhemmilleen ennen kuin internetyhteys katkesi. Samaan aikaan Leopoldo oli kaupunkilaisten käsissä.
>
Kaupungin keskustaan kokoontunut väkijoukko huusi kuolemaa pastorille. ”Haluamme nähdä jumalan, jota julistat ja johon uskot, ja sen, voiko hän pelastaa sinut meidän käsistämme!” Sinä hetkenä Leopoldo tunsi rauhan sydämessään ja ajatteli Jumalan Sanaa ja Jeesuksen kärsimystä. ”En pelännyt, sillä tiesin, että Jumalan Sana kävisi toteen. En ollut koskaan aikaisemmin ajatellut, että Jumala toteuttaisi tahtoaan minun elämäni kautta.”
>
Ihmiset alkoivat riisua Leopoldoa, potkia häntä ja kiskoa häntä hiuksista. Hän rukoili Jumalalta apua ja toivoi, että he vain vangitsisivat hänet. Joku potkaisi häntä kylkeen niin että hänen kylkiluunsa murtuivat eikä hän kyennyt enää liikkumaan. Sitten hänet vietiin vankilaan ja väkijoukko lähti etsimään muita kristittyjä.
>
Leopoldo vietti vankilassa neljä päivää ilman lääkärin apua ja mahdollisuutta vastaanottaa vieraita. Poliisi sai neuvoteltua Leopoldon vapaaksi, mutta hänet oli vietävä kotiin salassa, ettei vihainen väkijoukko olisi hyökännyt hänen kimppuunsa uudelleen. Silvia ja heidän poikansa olivat lähteneet kotoa salaa toiseen kaupunkiin.
>

Vaino paheni vuosien varrella: perhe joutui kokemaan veden ja sähkön katkaisemisen, paikallisen koulun ja terveyspalveluiden käytön kieltämisen ja lopulta julman väkivallan.


>

Sydänten arpien paraneminen

Tämä vainokokemus jätti Leopoldon ja Silvian perheeseen syvät jäljet, mutta apuun tuli Open Doors. Ensiksi perhettä autettiin hankkimaan moottoripyörätaksi, joka antaa taloudellisen toimeentulon. Sen lisäksi perhe on saanut traumaterapiaa. ”Open Doors on tukenut meitä tämän trauman läpikäymisessä”, sanoo Leopoldo. ”Traumaterapia oli erittäin hyödyllistä, sillä sen avulla näin, kuinka kokemukset olivat vaikuttaneet lapsiini”, sanoo Silvia. Open Doorsin traumaterapian avulla on Meksikossa autettu useita vainottuja kristittyjä perheitä.
>
Kaikesta huolimatta Leopoldo on kiitollinen Jumalalle: ”Jumala on käyttänyt tätä todistusta omaksi kunniakseen. Olemme kiitollisia, että Jumala on antanut meidän kokea tällaista, jotta hänen nimensä tulisi kirkastetuksi niissä, jotka joutuvat vainotuiksi.”
>
Leopoldon kiitollisuus osoittaa, kuinka syvästi hän luottaa ja uskoo Jumalan hyvyyteen ja hänen mahdollisuuksiinsa käyttää kaikenlaisia kokemuksia ja kohtaloita nimensä kirkastamiseksi. Saamme jättää vainotut sisaremme ja veljemme, aivan kuten itsemme ja läheisemmekin, hyvän Jumalan armon varaan ja uskoa, että hänen tahtonsa tapahtuu jokaisen uskovan elämässä.
>

Traumaterapia on auttanut Leopoldon ja Silvian perhettä toipumaan raskaista kokemuksista.


>