Uutiset
29.04.2020

COVID-19: Open Doors toimittaa suojavarusteita kristityille sairaanhoitajille

Koronaviruspandemian levitessä terveydenhuollon työntekijät löytävät itsensä globaalin taistelun etulinjasta. Mutta on maita, joissa kristityt jätetään koronaan sairastuneiden hoidon ulkopuolelle. He eivät myöskään aina saa välttämättömiä suojavarusteita. Open Doors hankkii suojavaatteita kristityille sairaanhoitajille eräässä muslimienemmistöisessä maassa. Emme voi turvallisuussyistä nimetä maata tai avunsaajia.

“Hana, pyydän, että rukoilet puolestamme”, eräs sairaanhoitaja kertoi Open Doorsin paikalliselle kumppanille. Hän kertoi myös paikallisen klinikan tilanteesta: “Me olemme niin väsyneitä ja saimme tänään tietää, että kristityt hoitajat määrätään hoitamaan koronapotilaita, koska se on vaarallista ja muslimihoitajat eivät halua ottaa riskiä. Me olemme kertakäyttötavaraa.”

“Viime viikolla kuulimme pastorin sanovan rukouskokouksessa, että meidän ei tulisi laittaa Kristuksen myötätuntoa karanteeniin. Vaikka meitä pelottaa, me tunnemme itsessämme Hänen rakkautensa potilaita kohtaan. Rukoilkaa, että olisimme Hänen kätensä ja jalkansa.”

Suojavarusteiden toimittaminen Hanan ja muiden paikallisten kumppaneiden kautta jatkuu koko viikon. “Kiitos, että tulitte luoksemme”, sanoo eräs hoitaja. “Tämä on niin yksinäinen kokemus. Eristys on koettelemus, mutta se, että yhteisösi hylkää sinut on kokonaan omansa. Tulemalla tänne Kristuksen nimessä te olette näyttäneet, kenelle me kuulumme. Meillä ei ole ketään muuta kuin Hänet.“