Lehdet
29.04.2020

Intiassa kristittyjen rohkeus kasvaa vainojen lisääntyessä

Uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvan vainon nopea kasvu Intiassa on hätkähdyttänyt ihmisiä kaikkialla maailmassa. Open Doorsin vuonna 2018 käynnistämä Intia-kampanja puolustaa Intian kristittyjen asemaa. Kampanjan myötä globaali rukoustuki ja taloudellinen apu on kasvanut. Tavoitteenamme oli kaksinkertaistaa tukemme Intian kristityille kahdessa vuodessa. Sinun ja tuhansien kaltaistesi, tukijoiden avulla tavoite on onnistuttu saavuttamaan jo reilussa vuodessa. Tukea kuitenkin tarvitaan runsaasti, kuten intialaisen Sannan tilanne osoittaa.

Kun Sannan* äiti yllättäen toipui parantumattomaksi diagnosoidusta sairaudesta, koko perhe tuli uskoon. Hinta oli kuitenkin kova: Heidän naapurinsa katkaisi välit perheeseen. He joutuivat myös viranomaisten kynsiin.

“Kahden vuoden ajan meitä kiellettiin vierailemasta kenenkään muun kotona. Jos kävi ilmi, että olimme näin tehneet, meidän piti maksaa 10 000 rupiaa sakkoa”, Sanna kertoo. Sakko vastasi Sannan kylässä noin kahden kuukauden palkkaa. Nuo kaksi vuotta olivat Sannan perheelle kova koettelemus.

Open Doorsin tuen vaikutus on jo kaksinkertaistunut

Yhä useampia Intian kristityistä vainotaan. Ääri-hindulaisuuden kannattajat ovat julistaneet tavoitteekseen karkottaa muiden uskontojen edustajat Intiasta. Väkivaltaiset iskut ovat lisääntyneet vuodesta 2016 lähtien ja kristittyjä syrjitään avoimesti etenkin maaseudulla.

Sanna ja hänen Open Doorsin tuella saama polkupyörä
Sanna ja hänen Open Doorsin tuella saamansa polkupyörä

Samaan aikaan kristittyjen keskinäinen yhteys on lisääntynyt. Open Doorsin yhteistyökirkot Intiassa osoittavat rohkeutta ja auttavat uskonsa takia kärsiviä kanssakristittyjä. Paikalliset kristityt sitoutuvat pitkäkestoisesti rukoukseen, antamiseen ja sorrettujen puolesta puhumiseen. Se kantaa hedelmää ja on motivoinut ihmisiä ympäri maailmaa.

Impact India -kampanjan tavoitteena oli kaksinkertaistaa Open Doorsin tuki Intian kristityille kahdessa vuodessa. Tavoite saavutettiin jo vuodessa. Haasteiden lisäännyttyä, toivomme nyt, että rakkaus, toivo ja käytännön apu saavuttaisivat kolminkertaisen määrän ihmisiä – sellaisia kuin Sanna.

“Haluamme kirkon johtajien tavoittavan maan kaikki kolkat evankeliumilla. Haluamme nähdä ihmisten muuttuvan.”

Sinunkin tukesi ansiosta Open Doorsin yhteistyökumppanit pystyivät vierailemaan Sannan perheen luona ja rohkaisemaan heitä. Lisäksi Sannalle lahjoitettiin polkupyörä, että hän voisi osallistua jumalanpalveluksiin sekä jakaa uskosta lähiseuduilla oleville ihmisille.

Yhteyden kokemisen lahja

”Haluan kiittää sydämeni pohjasta polkupyörästä. Aikaisemmin kävin harvoin kirkossa, koska kävellen sinne oli liian pitkä matka. Nyt olen innostunut osallistumaan rukoustilaisuuksiin, ja hengellinen elämäni on alkanut vahvistua”, Sanna iloitsee.

Open Doors on vedonnut monissa länsimaissa myös päättäjiin Intian kristityn vähemmistön puolesta. Vuonna 2017 Open Doorsin julkaisema raportti ”Mekin olemme intialaisia” esittää todistusaineistoa Intian viranomaisten toimista kristittyjä vastaan.

Seisomme selkä suorana

Open Doorsin nopean toiminnan tiimit toimivat yhteistyössä paikallisten kirkkojen kanssa. Ne ovat voineet toimittaa kristityille hätäapua, kun he ovat joutuneet äärihindulaisten joukkojen väkivaltaisten iskujen kohteeksi. Ruoan ja majoituksen lisäksi hätäapuun sisältyy lääkärilaskujen maksamista ja oikeusapua.

Abishek rukoilemassa vainottujen kristittyjen kanssa.
Abishek rukoilemassa vainottujen kristittyjen kanssa.

Abishek johtaa Intiassa yhtä Open Doorsin tukemaa nopean toiminnan tiimiä. ”Haluamme kirkon johtajien tavoittavan maan kaikki kolkat evankeliumilla. Haluamme nähdä ihmisten muuttuvan. Intialaisten tulisi kokea, että Jumala siunaa heidän maataan.”
Rukoilethan edelleen intialaisten sisartesi ja veljiesi puolesta. Vainotut perheenjäsenemme tarvitsevat nyt aivan erityisesti tukeasi koronakriisin keskellä. Se voi todella muuttaa heidän elämänsä.

  • nimi on muutettu turvallisuussyistä