Lehdet
01.11.2019

Toivoa Lähi-itään – Irak

Irakin ja Syyrian alueilla pitkään jatkunut sota, terrorismi ja levottomuus ovat ajaneet miljoonat kristityt pois kodeistaan. Lähes 3 miljoonaa kristittyä on joutunut lähtemään Syyriasta ja Irakista viimeisen kuuden vuoden aikana. Jäljellä olevat julkikristityt sekä salaisesti kokoontuvat muslimitaustaiset kristityt ovat entistä vaikeammassa asemassa.

Kuka korjaa?

Isis jätti tuhon, jonka jälleenrakentamiseen menee kauan. Talot saadaan korjattua, mutta kuka korjaa ihmisten sydämet? Tähän haasteeseen vastaa Open Doorsin seitsemän vuotta jatkuva Toivoa Lähi-itään -hanke.

Isä Daniel johtaa yhtä Open Doorsin tuella toimivaa Toivon keskusta Irakissa. Alle 30-vuotias isä Daniel on yksi niistä rohkeista pastoreista, jotka ovat vaikeuksista huolimatta päättäneet jäädä Irakiin. Noin 1,5 miljoonasta kristitystä Irakissa elää enää reilu 220 000. Myös isä Danielin lähisukulaiset ovat kaikki paenneet maasta väkivallan takia.

Pekka Simojoki ja irakilainen pastori
Muusikko Pekka Simojoki tutustui Irakissa Open Doorsin tukemaan työhön ja rohkaisi paikallisia kristittyjä. “Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka valtavan laajaa ja hyvin organisoitua Open Doorsin työ on. Avuntarve Irakissa on ilmeinen”, Pekka toteaa.

Isä Daniel luovutti vuonna 2017 Britannian pääministeri Theresa Maylle Isis-joukkojen polttaman Raamatun ja kertoi Irakin ja Syyrian kristityn vähemmistön tilanteesta. Kohtaaminen johti Britannian hallituksen aktiivisiin toimiin kristittyjen uskonnonvapauden tukemiseksi Syyriassa ja Irakissa.

Isä Daniel tulee Suomeen Open Doorsin vieraaksi maaliskuussa 2020

Open Doorsin avun osa-alueet

Lastenraamatut ja muu hengellinen kirjallisuus on tärkeä osa Open Doorsin työtä, joka mahdollistaa eri ikäryhmien kasvun uskossa. Lapset ja nuoret ovat olleet erityisen haavoittuvassa asemassa viime vuosien sodassa Irakissa ja Syyriassa. Open Doorsin avustuspakettien kautta moni lapsi on saanut oman lastenraamatun.

Lukuisissa kristillisissä päiväkodeissa ja pyhäkouluissa Open Doorsin tukema ja kouluttama taideterapia on auttanut lapsia ja nuoria käsittelemään viime vuosien tapahtumia. Moni perhe on menettänyt kotinsa ja osa lapsista myös vanhempia tai sisaruksiaan.

Yrityksien kautta perheille elantoa ja tukea yhteiskunnalle

Toivon keskusten tarjoamat mikrolainat tarjoavat kotinsa ja omaisuutensa menettäneille kristityille maansisäisille pakolaisille mahdollisuuden toimeentuloon. 5000 – 7000 € alkupääomalla on syntynyt pienyrityksiä, jotka elättävät satoja kristittyjä perheitä, joilla ei muuten olisi toimeentuloa.

Sinua tarvitaan: Rukoile, tue ja toimi!