Tuhannet kristityt Syyriasta, Irakista, Jordaniasta, Egyptistä ja muista Lähi-idän maista voivat vastaanottaa päivittäisiä viestejä kristityiltä kaikkialta maailmasta. Sinullakin on mahdollisuus kirjoittaa sellainen.

Open Doors on ottanut käyttöön ”Toivoa Lähi-itään” -sovelluksen. Se on tarkoitettu viestien välittämiseen Lähi-idän kristityille. He voivat ladata sen kännykkäänsä tai tablettiinsa.

Kun lähetät lyhyen viestisi sovelluksen osoitteeseen, viestin sisältö tarkastetaan ja jaetaan sovelluksen kautta käyttäjille. Viesti voi olla myös kuva tai 15 sekunnin mittainen video.

Sovellus on saanut myönteisen vastaanoton

Eräs Lähi-idän kristitty kirjoitti: “Jumalan siunausta! Olen tästä sovelluksesta hyvin onnellinen. Toivon, että voimme rohkaista toinen toistamme Raamatun lukemiseen. Palkitkoon Jumala teidän vaivannäkönne!”
Toinen sanoi: “Kiitos näistä arvokkaista teksteistä! Siunatkoon Jumala myös teidän elämänne, nyt ja aina viimeiseen päiväänne saakka”.

Toimi näin!

Kirjoita lyhyt teksti englanniksi:

 • Korkeintaan 500 merkkiä englanniksi ilman kuvaa.
 • Korkeintaan 100 merkkiä kuvan kanssa.
 • Voit liittää mukaan rohkaisevan Raamatun lauseen englanniksi. Löydät englanninkielisen raamatun esim täältä.
 • Tee tekstistäsi henkilökohtainen joten voit lisätä viestiin etunimesi, ammattisi, maan ja kunnan josta tulet. Älä kuitenkaan laita koko nimeä tai osoitetta.
 • Vältä myös kuvissa liiallista tunnistettavuutta.
 • Emme käsittele paperille kirjoitettuja kirjeitä.

Teknisiä seikkoja

 • Varmista, että kuvat ja videot ovat vaakasuorassa, etkä riko tekijänoikeuksia.
 • Jos kuvassa on tekstiä, varmista, että sen pystyy lukemaan.
 • Jätä videolle tai tekstiä sisältävään kuvaan riittävästi tilaa arabiankieliselle käännökselle. Teksti voi olla korkeintaan 20 prosenttia kuvapinnasta. Liitä videoon lyhyt kuvaus.
 • Video voi olla korkeintaan 15 sekuntia pitkä. Älä liitä musiikkivideoon liikkuvaa tekstiä, koska video käännetään arabiaksi.
 • Voit myös äänittää korkeintaan puolen minuutin mittaisen mp3-lauluviestin.

Mietitkö mitä voisit sanoa?

Kuvittele yleisösi: uskova leski, työnsä menettänyt kristitty, monta kertaa paikasta toiseen muuttamaan joutunut. Mieti vaikka tätä kertomusta:

Kaksi vuotta sitten pakenin perheeni kanssa kotoani, koska siellä oli liian vaarallista. Se on vaikein asia, mikä meidän on koskaan tarvinnut kokea. Minun on ollut vaikea jatkaa yliopisto-opintojani maassa, joka ei ole kotimaani. En tunne oloani turvalliseksi. Olen menettämässä toivoni paremmasta tulevaisuudesta. Yritän ymmärtää, mitä ympärilläni tapahtuu. Tiedän, Jumala huolehtii meistä, mutta en löydä sydämeeni rauhaa. Kaipaan kotiani ja kotipaikkakuntaani todella paljon. Rukoilen joka päivä, että voimme palata sinne.

Esimerkkejä

Tässä on vielä joitakin esimerkkejä siitä, millaisen viestin voit lähettää:

”Keep the faith brothers and sisters. We fight the good fight. You are loved deeply by the Almighty.”

”Be strong, brothers and sisters. My husband, David, myself, Anna, and my two daughters, Hannah (aged 9) and Lucy (aged 5) are praying for you. Your faith is an inspiration to us all. We are telling our friends in the church about what you are going through. We are praying for you. God bless!”

”On behalf of Your family, God, we are praying for the safety of all our persecuted family. We pray for their protection. Lord, let Your love fill them once again specially for those who are about to give up. Lord, let them see the hope again in You, that You are always there for them. Lord, we are lifting our family to You. Guide them protect them, and let Your most precious and holy blood cover them. Amen.”

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.