Lehdet
01.11.2019

Intiassa herätys ja vaino kulkevat käsikädessä

Suomessa vieraillut intialainen pastori John kertoi Intian kaventuneesta uskonnonvapaustilanteesta ja muistutti kristittyjen rohkeudesta.

Äärihindulainen BJP-puolue uudisti hallituspaikkansa toukokuun 2019 vaaleissa ja on edelleen kiristänyt otettaan maan vähemmistöuskontoja kohtaan.

Intian noin 63 miljoonaa kristittyä on joutunut kokemaan yhä väkivaltaisempaa vainoa 1,37 miljardin ihmisen Intiassa. Etenkin maaseudulla, jossa viime vuosina on koettu laajoja herätyksiä, äärihindut ovat hyökänneet kristittyjen kimppuun.

“Hallituksen taustalla olevan äärihindulaisen RSS-liikkeen mukaan kristillisyys on länsimainen ideologia eikä sovi Intiaan”, pastori John selittää.

Kirkkorakennuksia sekä kristityksi kääntyneiden koteja on poltettu ja tuhansia kristittyjä pahoinpidelty. Erityisesti kristittyihin tyttöihin ja naisiin kohdistuu seksuaalista väkivaltaa. Vaikka nimellisesti Intian perustuslaki takaa edelleen uskonnonvapauden, nyt jo kahdeksassa maan 23 osavaltiosta kristityksi kääntyminen on kriminalisoitu. Peräti 20 000 Intiassa aiemmin toiminutta ulkomaista rahoitusta saanutta kansalaisjärjestöä menetti toimilupansa Intiassa vuosien 2016-2018 aikana.

Leijonan rohkeutta

Tässä tilanteessa Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat laajentaneet työtään ja varustavat sekä vainon uhkan alla olevia että jo esimerkiksi väkivallan kohteeksi joutuneita kristittyjä.

“Tapasin äskettäin perheen, jonka 7-vuotias tyttö oli raiskattu ja tapettu perheen kristillisen vakaumuksen takia. Tällaiset sielunhoitokohtaamiset ovat erittäin raskaita”, John kertoo. Vaikka inhimmillisesti tilanne on vaikea, näkee pastori John tilanteessa toivoa.

Älkää Suomessakaan vaipuko epätoivoon”, John rohkaisi.

“Perhe, joka oli juuri menettänyt tyttärensä, ei luopunut uskosta Jeesukseen, vaan pyysi, että rukoilemme heille voimia. Annamme tällaisille perheille traumaterapiaa ja rukoilemme heidän puolestaan”, John kuvailee.

Työ on laaja-alaista, ja Johnin yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa raamattuopetusmateriaalia köyhillä alueilla työskentelevillä pastoreille, jotta nämä kestävät uskossa vainojen keskellä. Ilma tervettä raamattuopetusta moni ei jaksa hinduyhteisön painostusta.

Vierailullaan Suomessa pastori John rohkaisi suomalaisia kuulijoita elämään rohkeasti kristittyinä ja rukoilemaan ahkerasti sekä Intian kristittyjen että myös Suomen puolesta.

Pastori John ojentaa kirjeen Simo Peuralle
Pastori John tapasi piispa Simo Peuran, joka on hyvin perehtynyt Intian kristittyjen tilanteeseen.

“Meille muistutetaan Raamatussa, että Jeesus on voittanut maailman. Jeesus itse on Pyhän Henkensä kautta jokaisessa kristityssä ja vaikuttaa meidän kauttamme. 1. Johanneksen kirje 4:4 vakuuttaa, että se, mikä on meissä kristityissä, on suurempi kuin tämän maailman henki eli Saatana. Siksi jopa vainon keskellä olemme rohkeita kuin leijonat. Älkää Suomessakaan vaipuko epätoivoon”, John rohkaisi.

Sinua tarvitaan: Rukoile, tue ja toimi!