Lahjoita Syyrian kristityille valoisa tulevaisuus

Selaa World Watch -listan maita

11. sijalla World Watch -listalla

Syyria

WWL 2019: Sijalla 11, pisteitä 82/100

WWL 2018: Sija 15
WWL 2017: Sija 6

 

Asukasluku: 18,9 milj. (794 000 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Syyriassa asejoukot muodostavat selkeän uhan kaikenlaiselle kristillisyydelle. Islamista kääntyneitä vainoaa ensi sijassa heidän oma sukunsa. Syyrian viranomaisten tiedetään rajoittavan evankelisten kristittyjen ja käännynnäisten toimintaa yhteiskunnan vakauttamisen nimissä. Heitä tukevat käännynnäisten perheet ja joskus jopa perinteiset kirkot.

Muslimijohtajien vihapuhetta esiintyy, mutta sitä ei sallita hallituksen valvomilla alueilla. Heidän tiedetään myös painostaneen käännynnäisiä joko suoraan tai välillisesti näiden perheiden tai turvallisuusviranomaisten kautta.

Vainojen ilmeneminen

Erityisesti maan historiallisten kirkkojen johtajat ovat alttiita sieppauksille heidän tehtävänsä julkisen luonteen vuoksi. Lisäksi myös baptistien, evankelisten ja helluntailaisten asema on huono, sillä heidän tiedetään suuntautuvan länsimaihin. He ovat myös tunnetusti hajanaisia ja vailla vahvaa johtajuutta sekä ilman Paavin kaltaisten ulkomaisten vaikuttajien tukea.

Radikaalien ryhmien hallitsemilla alueilla suurin osa historiallisista kirkoista on joko hajotettu tai otettu muslimien käyttöön. Kristillisen uskon julkinen tunnustaminen on kiellettyä, eikä kirkkorakennuksia tai luostareita saa korjata, olivat vauriot vahingossa aiheutettuja tai tahallisia.

Kirkkokuntien, kirkkojen ja paikallisten kristittyjen johtajien omat poliittiset kannat vaikuttavat kristittyjen vainoihin merkittävästi presidentti Assadia vastaan taistelevien ryhmien alueella. Sodan vuoksi hallituksen alueilla kristittyjä valvotaan toisaalta kuitenkin vähemmän.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Näky Toivon keskuksista

Toivon keskukset toimivat paikallisten kirkkojen suojissa. Siellä kohdataan silmästä silmään ihmisten puutteet ja tarpeet. Keskukset...

Puoliso siellä jossain

Anna tänä jouluna lahjaksi tulevaisuuden toivoa Jinan ja Abrahamin kaltaisille syyrialaisille perheille

”He käskivät Roberin...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.