Uutiset
23.02.2023

Viisi rukousaihetta Nigerian vaalien puolesta

Nigeriassa valitaan ensi lauantaina 25. helmikuuta uusi presidentti ja parlamentti. Nigerialaiset vainotut kristityt ovat pyytäneet rukousta maansa puolesta, ja Open Doors kutsuu myös meitä suomalaisia liittymään yhteiseen rukoukseen.

Vaaleihin valmistautuvassa Nigeriassa yhteiskunnallinen tilanne on jännittynyt. Väkivaltaisuudet Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ovat kiihtyneet jo pitkään erityisesti ääri-islamistisen terrorin myötä. Vuoden 2023 WWL-vainoraportissa Nigeria on noussut jo sijalle 6.

”Pyydän meitä kaikkia rukoilemaan Nigerian puolesta, että vaalit olisivat vapaat ja reilut. Rukoillaan yhdessä, että Jumala valitsee oikean henkilön presidentiksemme. Olemme väsyneitä kärsimykseen ja nöyryytykseen”, eräs nigerialainen kristitty nainen sanoo.

Hän antaa muuttua aikojen ja hetkien, hän suistaa kuninkaat vallasta ja nostaa kuninkaat valtaan.

Dan. 2:21

Koko kansakunta, hallitus ja poliittiset puolueet, seurakunnat ja seurakuntien johtajat sekä maan sisäiset pakolaiset tarvitsevat esirukouksiamme.

Voit rukoilla esimerkiksi näiden raamatunkohtien ja rukousaiheiden pohjalta. Lämmin kiitos rukouksistasi!

Lue lisää rukousaiheita Nigeriasta

1. Yleisesti kansakunnan puolesta

Kuin kastelupuro on Herran kädessä kuninkaan sydän, hän ohjaa sen minne tahtoo.” Sananl. 21:1

Herra, mitä tahansa näissä vaaleissa tapahtuukin, rukoilemme sinun tahtosi tapahtumista. Jos lopputulos on kristityille epäsuotuisa, tiedämme ja luotamme siihen, että sinä hallitset ja olet valinnut tämän presidentin tälle kaudelle.

Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” Jer. 29:7

Jumala, rukoilemme rauhaa ja yhtenäisyyttä Nigeriaan.

Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja.” 1. Joh. 4:1

Isä, sinä tiedät, että monet ovat päättäneet levittää väärää tietoa kaikin mahdollisin keinoin saadakseen aikaan pelkoa ja hajaannusta ennen vaaleja ja niiden aikana. Pyydämme sinun Henkeäsi auttamaan ihmisiä erottamaan, mikä on hyvää ja totta, ja pitäytymään siinä.

2. Hallitus ja poliittiset puolueet

Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1. Tim. 2:1–4

Jumala, olet taivaan ja maan hallitsija, ja kaikki kuuluu sinulle. Sinä nimität kuninkaat ja hallitsijat. Jos se on sinun tahtosi, pyydämme presidenttiä ja hallitusta, jotka hallitsevat oikeudenmukaisesti ja ajattelevat koko Nigerian parasta.

Herra, pyydämme, että jumalattomien suunnitelmat epäonnistuvat, jotta kampanjointi ja vaalit voisivat Nigeriassa olla puhtaat, reilut ja rauhalliset. Samoin kuin rukoilimme kansan hyväksyvän vaalituloksen, rukoilemme, että kaikki ehdokkaat ja puolueet hyväksyvät tulokset rauhanomaisesti.

Kouluikäisiä tummaihoisia tyttöjä ja poikia laulamassa, soittamassa rumpuja ja taputtamassa seurakunnan ylistyshetkessä.
Nigerian vainotut kristityt voivat elämällään ja rukouksillaan todistaa Herran armosta yhteiskunnallisten levottomuuksien keskellä. Kuvassa nigerialaisia kristittyjä nuoria seurakunnassa.

3. Seurakuntien johtajat

Anna siksi minulle ymmärtäväinen sydän, jotta osaisin hallita ja tuomita kansaasi ja erottaisin hyvän pahasta. Muutoin en voi oikeamielisesti hallita tätä suurta kansaa.” 1. Kun. 3:9

Jumala, rukoilemme Nigerian seurakuntien johtajien puolesta. Auttakoon sinun Henkesi heitä käyttämään vaikutusvaltaansa viisaasti, ja tuokoot heidän sanansa ja tekonsa sinulle kunniaa ja miellyttäkööt sinua.

Isä, sinä tiedät, kuinka helposti ihmisten sydämet voivat turmeltua ja kuinka nopeasti laitamme omat asiamme etusijalle. Pyydämme, että annat johtajille rohkeuden puhua totuutta ja kutsua kaikki ihmiset – myös presidentit, poliitikot ja paikallisseurakuntien johtajat – katumukseen ja sinun tahtosi etsimiseen joka tilanteessa.

Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun. Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa.” Joh. 17:20–21

Jeesus Kristus, rukoilemme, että Nigerian seurakuntien johtajat voisivat olla esimerkkejä tästä yhtenäisyydestä ja että he voisivat todistaa kaikille sinun ristillä täyttämästäsi työstä.

4. Seurakunta

Opetelkaa tekemään hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta, puolustakaa sorrettua, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa.” Jes. 1:17

Jumala, tiedämme sinun asettavan johtajat. Olkoot lapsesi toivon majakoita ja muutoksen esimerkkejä äänestäessään.

Älä siis häpeä todistaa Herrastamme äläkä häpeä minua, joka olen hänen takiaan vangittuna, vaan kärsi sinäkin vaivaa evankeliumin vuoksi. Siihen saat voimaa Jumalalta.

2. Tim. 1:8

Herra, mikä tahansa vaalien tulos Nigeriassa onkaan, ottakoon seurakuntasi sen vastaan nöyryydellä ja arvokkuudella ja pysyköön kutsussaan olosuhteista huolimatta. Isä, anna lastesi jatkaa Nigeriassa niiden hyvien tekojen tekemistä, jotka sinä olet heille valmistanut.

5. Maan sisäiset pakolaiset

Näin sanoo Herra Sebaot: ’Tuomitkaa oikein, osoittakaa toinen toisellenne hyvyyttä ja laupeutta. Leskeä ja orpoa, muukalaista ja köyhää älkää sortako, älkää suunnitelko pahaa toinen toisellenne.’” Sak. 7:9–10

Isä, sinä tunnet jokaisen pakolaisen, lesken ja orvon nimeltä, vaikka kaikki heistä eivät tunne sinua. Tuntekoon jokainen kristitty pakolainen syvästi sinun läsnäolosi ja apusi.

Rukoilemme maan johtajien puolesta, että he työskentelevät aktiivisesti ja löytävät toimintatapoja parantaakseen pakolaisten elämää. Pyydämme seurakunnille viisautta,  kuinka parhaiten kertoa evankeliumia näille ihmisille ja kuinka parantaa heidän elinolojaan.