Uutiset
06.03.2024

Pohjois-Korean kristityt: maailmanlaajuisen kirkon tuki tuo toivoa

Elämä kristityille maailman vaarallisimmassa maassa on haasteellista vainon lisäksi myös elintarvikekriisin vuoksi. Pohjois-Korean kristityt uskovat kuitenkin valoisaan ja yltäkylläiseen tulevaisuuteen. Siihen heitä rohkaisevat muun muassa Open Doorsin tukijoiden rukoukset ja taloudellinen apu.

Jälleen kerran Pohjois-Korea on ensimmäisellä sijalla Open Doorsin vuosittaisessa World Watch List -vainoraportissa, johon on kartoitettu 50 kristityille vaarallisinta maata. Raamatun lukeminen, toisten kristittyjen tapaaminen ja rukoileminen ovat laitonta toimintaa Kim Jong-unin ”Kansojen paratiisissa.”

Pohjois-Korea – virallisesti Korean demokraattinen kansantasavalta – on kommunistinen maa. Se tarkoittaa, että valtio huolehtii ihmisten tarpeista tarjoten ruuan, suojan ja työpaikat. Vastineeksi kansalaisten on tarkoitus huolehtia valtiosta.

Todellisuus on paljon karumpi. Pohjoiskorealaiset, jotka ovat onnistuneet pakenemaan maastaan, kutsuvat maata avovankilaksi, eläväksi joukkohaudaksi ja jopa helvetiksi.

Kymmenen miestä pakkotyössä. He rakentavat jonkinlaista koristetta jonkinlaiselle aukiolle. Lähes kaikilla on ruskeat housut ja vaalea t-paita.
Pohjois-Koreassa periaatteessa valtio huolehtii kansalaisten tarpeista ja kansalaiset vastineeksi valtiosta. Todellisuudessa Pohjois-Koreasta paenneet kutsuvat maataan muun muassa avovankilaksi, eläväksi joukkohaudaksi tai jopa helvetiksi. Kuvituskuvassa pakkotyössä olevan miehet rakentavat jonkinlaista koristetta aukiolle.

Suurin osa pohjoiskorealaisista kamppailee puutteellisen elintarviketurvan vuoksi. Äskettäisessä puheessaan Kim Jong-un jopa kutsui elintarvikeongelmaa ”suureksi poliittiseksi kysymykseksi”. Yhden Open Doorsin lähteen mukaan syksyn sato korjattiin ja elintarvikkeiden hinnat laskivat, mutta monilla ihmisillä ei ole kuitenkaan varaa ostaa ruokaa.

Nyt elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet, ja hallitus on määrännyt veroja, jotka ovat lisänneet kustannuksia. Hallinto on myös takavarikoinut osan saatavilla olevasta ruuasta, mikä on vähentänyt tarjontaa entisestään.

Lähteemme mukaan myös ne pohjoiskorealaiset, jotka olivat toiveikkaita elintarvikekriisin helpottamisesta, ovat nyt turhautuneita ja huolissaan.

Maailmanlaajuisen kirkon tukea arvostetaan

Useat pohjoiskorealaiset kristityt kertoivat Open Doorsille hiljattain, kuinka paljon he arvostavat maailmanlaajuisen kirkon tukea. He myös halusivat OD:n tukijoiden tietävän, kuinka paljon heidän lahjansa ja rukouksensa vaikuttavat heidän elämäänsä ja uskoonsa.

Yksi Pohjois-Korean uskova yhdistää ryhmänsä saaman avun Jumalan armoon. Hän lainaa Jesajan kirjan jaetta: ”Sinä olet kutsuva tänne kansan, jota et tunne, ja kansa, joka ei sinusta tiennyt, rientää luoksesi Herran, sinun Jumalasi, takia ja Israelin Pyhän tähden. Hän korottaa sinut kunniaan.” (Jes. 55:5)

”Herramme on vuodattanut armoa armon päälle Pohjois-Korean maanalaiselle kirkolle niin, että voimme pysyä uskollisina.”

”Tämän raamatunkohdan mukaan Herramme on vuodattanut armoa armon päälle Pohjois-Korean maanalaiselle kirkolle niin, että voimme pysyä uskollisina,” tämä kristitty sanoo.

Hän on kiitollinen pohjoiskorealaisten kristittyjen saamista siunauksista. Hän uskoo, että heidän tulevaisuutensa on valoisa ja yltäkylläinen, jos he pysyvät uskollisina ja välittävät uskoa seuraavalle sukupolvelle.

”Haluan kiittää teitä kaikista tarvikkeista, jotka olette antaneet meille,” hän jatkaa. ”Rukoilen teille Isän siunausta, että kaikki menisi hyvin, pysyisitte terveinä ja sieluillenne kävisi hyvin.”

”Katsele itseäsi Jumalan sanan peilistä”

”Me Pohjois-Korean kristityt joudumme kulkemaan kapeaa tietä,” toinen kristitty sanoo, ”On vainoa, koettelemuksia ja muita vaikeuksia. Jotkut luopuvat. Vain ne, jotka katsovat itseään Jumalan sanan peilistä ja harjoittavat sydäntään, pystyvät kulkemaan tätä tietä.”

Tämä kristitty kertoo kaltaistensa pohjoiskorealaisten kristittyjen selviytyvän, koska veljet ja siskot ympäri maailmaa auttavat heitä Pohjois-Korean ulkopuolella toimivien Open Doorsin verkostojen kautta.

”Riennämme vahvoina Herramme lupaamaa kaunista tulevaisuutta kohti,” hän sanoo. ”Hän antoi meille pelastusvarmuuden. Selviämme vaikeuksien läpi ja autamme toisiamme pitäen yhtä. Teidän ansiostanne olemme kuin jalokivi, joka maahan kätkettynäkään ei koskaan menetä kirkkauttaan.”

”Teidän ihmeellinen rakkautenne häkellyttää meitä.”

Kolmas kristitty kertoo: ”Rukoilemme puolestanne, että voitte hyvin Herrassa. Ylistämme Häntä Hänen ihmeellisestä armostaan Pohjois-Korean kristittyjä kohtaan. Kiitos siitä, että pidätte huolta pohjoiskorealaisista kristityistä ja välitätte meistä ja rakastatte meitä niin paljon.”

”Olen onnellinen kertoessani, että voimme hyvin. Teidän ihmeellinen rakkautenne yksinkertaisesti häkellyttää meitä. Haluamme kiittää teitä sydämemme pohjasta. Kaikki pohjoiskorealaiset kristityt omistautuvat uudelleen tukemaan toisiaan”, hän jatkaa

OD:n tukijoiden rohkaisu sekä lahjoitukset ja rukoukset vahvistavat näitä kristittyjä samoin kuin satoja tuhansia muita, jotka ylittävät rajan ja löytävät apua OD:n Kiinan verkostojen kautta.

Monet näistä kristityistä pystyvät palaamaan Pohjois-Koreaan. He ovat vahvistuneet ja heillä on valmiudet auttaa kristittyjä pysymään vahvoina maassa, jossa Jeesuksen nimeen vetoaminen on hengenvaarallista.

Rukoile Pohjois-Korean kristittyjen puolesta

Open Doorsin työtoverit, jotka palvelevat pohjoiskorealaisia kristittyjä naapurimaissa toimivien verkostojen avulla, jakavat nämä erityiset rukousaiheet:

  • Rukoile huolenpitoa maanalaisille seurakunnille.
  • Rukoile, että uskovat kestäisivät vainoa ja vaikeuksia pysyen lujina uskossaan. Rukoilkaa, että Pohjois-Korean salaiset kristityt voisivat olla suolana ja valona niin, että moni muukin pelastuisi.
  • Rukoile kaikkien pohjoiskorealaisten puolesta, joita uhkaa aliravitsemus ja nälänhätä. 
  • Pyydä, että Jumala koskettaisi maan johtajien sydämiä niin, että he pitäisivät huolta kansalaisistaan ja auttaisivat heitä selviytymään. Rukoile erityisesti Kim Jong-unin puolesta, jotta hän löytäisi toivon Jeesuksessa ja sallisi kristittyjen vapaasti palvella Jumalaa.

Open Doors tukee pohjoiskorealaisia kristittyjä Kiinan verkostojensa kautta tarjoten elintarvikkeita, lääkkeitä ja käytännön apua, kuten vaatteita ja muuta välttämätöntä. Lisäksi Open Doors jakaa kristillistä materiaalia, antaa raamattuopetusta ja sielunhoitoa sekä perustaa turvakoteja. Pohjois-Korean kristityt, jotka pääsevät Kiinaan, ovat tästä avusta kiitollisia.