Lehdet
03.07.2023

Parantavien kyynelien voima Lähi-idässä

Ryhmä miehiä istuu yhteen käpertyneinä, päät painuneina ja hiljaa itkien. Näky on epätavallinen, sillä Irakissa miehet eivät yleensä itke. Kyseessä onkin traumaterapiaryhmä Siloan Altaan ekumeenisessa keskuksessa, joka on yksi Open Doorsin Toivon keskuksista. Miehet ottavat esimerkkiä Jeesuksesta.

”Jeesus itki menettäessään ystävänsä”, sanoo 28-vuotias Jubran, keskuksen johtaja. ”On siis ok itkeä. Meillä on ollut paljon sotia – pelkkää sotaa koko elämäni ajan. Ihmisten tulisi voida ilmaista surunsa, ja kun he sen tekevät, me itkemme heidän kanssaan.”

Jubran ja piispa Mar Chimon Daniel, 32, perustivat tämän Toivon keskuksen vuonna 2019 osana Open Doorsin Toivoa Lähi-itään -kampanjaa, jonka tavoitteena oli Lähi-idän kirkon elpyminen toivon majakaksi yhteisöille, kansoille ja koko alueelle.

Sinun tukesi mahdollisti muutoksen

Kiitos, että olet ollut auttamassa luomaan alueelle kestävää toivoa. Toivoa Lähi-itään -kampanja on kestänyt seitsemän vuoden ajan, ja lahjoitustesi ja rukoustesi avulla tuhannet vainotut uskovat ovat nyt toipumassa ja paranemassa.

Nykyisin 80 % Irakin kirkoista (150) ja yli puolet Syyrian kirkoista (287) on Toivon keskuksia. Ne tarjoavat ensisijaisesti traumaterapiaa mutta myös sielunhoitoa, koulu­opetusta ja ammattikoulutusta paikallisissa yhteisöissä. Kampanja on tavoittanut yli 200 000 ihmistä, ja monen elämä on muuttunut.

”Päätavoitteenamme on välittää Raamatun parantava sanoma”, kertoo Jubran, joka palvelee noin 500:aa ihmistä vuodessa. ”Raamatusta opimme, kuinka voimme käsitellä kipuamme ja elää rauhassa. Näen joka päivä työmme tuloksia ihmisten elämässä ja myös henkilökunnassamme. Ihmisten elämä on muuttunut parempaan suuntaan!”

Rukouksillasi on ollut vaikutusta. Syksyllä 2022 perustimme verkkoon kansainvälisen rukouskartan, jotta koko maailma liittyisi rukoilemaan Lähi-idän puolesta, ja joulukuuhun mennessä yli 105 000 rukousta oli rukoiltu 184 maassa. Tämä maailmanlaajuisen kirkon ylitsevuotava tuki lähetti vahvan viestin rakkaudesta ja yhteydestä vainotuille veljillemme ja sisarillemme.

Piispa Daniel sanoo: ”Kiitos teille avustanne. Teidän kanssanne pystymme toteuttamaan yhteisöllemme elintärkeitä ohjelmia. Sanon aina, että voimme unohtaa vainoajamme, mutta emme koskaan tukijoitamme.”

Piispa Daniel hymyilee kaupunkinakymaa taustalla
Piispa Daniel.

Rukoile

  • Rukoile Jubranin ja piispa Danielin puolesta. Nämä nuoret kristityt johtajat ovat jääneet Irakiin rakentamaan vahvaa ja uskollista kirkkoa.
  • Rukoile parantumista Lähi-idän uskoville, jotka ovat traumatisoituneet kohdatessaan vainoa, väkivaltaa ja menetyksiä.
  • Kiitä Jumalaa toivosta ja Toivon keskuksista sekä kaikesta, mitä olemme Lähi-idässä yhdessä saavuttaneet.